Login / Join

Vilka är de lägsta systemkraven för Fortnite?

Konsolspelare behöver inte ta hänsyn till systemkraven, men om du spelar Fortnite på en dator måste du se till att din dator uppfyller minimikraven för att kunna spela. Du kan köra spelet om du spelar på en hyfsad dator, men de datorer med lägre specifikationer kommer att få problem med att rendera de texturer som spelet behöver.

Vissa spelare försöker spela spelet på datorer som går lite under minimikraven för att köra det, men de får ingen anständig spelupplevelse och själva spelet kraschar också ofta.

Läs vidare för att få veta Fortnites minimikrav för datorer och bärbara datorer. Vi har också lagt till de rekommenderade specifikationer du behöver för att köra Fortnite på det sätt som utvecklarna tänkte sig.

Minimikrav för Fortnite på PC

Om du vill ladda ner Fortnite och köra det på din dator måste du ha en dator eller bärbar dator med följande specifikationer:

  • Processor: Processor: Core i3-3225 - 3,3 Ghz
  • Minne: 8 GB RAM
  • Grafikkort: Video: Intel HD 4000 eller AMD Radeon Vega 8
  • Operativt system: Windows 7 64-bitars eller Mac OS Mojave 10.14.6

Tänk på att detta är det minsta du behöver för att köra spelet, men det betyder inte att du kommer att kunna köra det till sin fulla potential. Du kommer fortfarande att behöva sänka grafiken för att din dator ska kunna köra spelet på ett anständigt sätt.

Många tycker inte om att spela Fortnite på detta sätt, så de föredrar att inte göra det. Du kommer inte att kunna köra spelet om du ställer in det så att det har bättre grafik. Vi rekommenderar att du stänger alla andra flikar på din dator för att förbättra prestandan.

Att gå till datorns aktivitetshanterare och stänga onödiga bakgrundsprocesser kan också hjälpa.

Optimala systemkrav för Fortnite på PC

Om du vill spela Fortnite på det sätt som det är tänkt att du ska spela det behöver du en dator med bättre specifikationer än det minimum vi just nämnde. Här är de rekommenderade kraven för att spela Fortnite på din dator:

  • Processor: Processor: Core i5-7300U 3,5 GHz eller AMD Ryzen 3 3300U
  • Minne: 8 GB RAM-minne eller mer
  • Grafikkort: Video: Nvidia GTX 960 eller AMD R9 280
  • Operativt system: Windows 10/11 64-bitars

Du kan ställa in spelet så att det körs med bättre grafik om du spelar på en bättre dator, vilket ger en mycket bättre spelupplevelse. Tänk på att om du vill få upp dessa grafikinställningar måste du skaffa en kraftfullare dator.

De flestabärbara datorer eller PC för spelär byggda för att köra spel med medelstora eller höga grafikinställningar, men vi rekommenderar att du ändå kontrollerar deras specifikationer innan du köper dem.

Är det bättre att spela Fortnite på PC eller spelkonsoler?

Sanningen är att du kanske inte märker någon skillnad mellan att köra spelet på PC eller konsoler om du inte är en professionell spelare eller en kräsen spelare. Du bör fatta ett beslut baserat på din smak om du är en tillfällig spelare.

De flestaFortnite proffsspelarespelar på PC eftersom det gör att de kan komma upp till 300 FPS, medan PS5 eller Xbox Series X bara ger dem högst 120 FPS. Skillnaden mellan de båda är enorm om du är proffs, men det är svårt att märka om du spelar för skojs skull.

Streamers föredrar också att spela på sina datorer eftersom det gör att de kan hantera allt från streamingen på samma enhet. Dessutom har professionella streamers ofta den senaste PC-utrustningen på marknaden.

Slut på det hela

Fortnite är ett av de mest mainstreamspelen just nu, och om du vill njuta av det så mycket som möjligt ska du se till att skaffa en dator med de optimala specifikationerna för att köra det. Alla har dock inte råd med en toppmodern dator, så du kan fortfarande spela det på en dator med låga specifikationer om du sänker spelets grafik.

Eftersom Fortnite är ett onlinespel kan det ge dig en nackdel att spela på en dator som inte kör spelet bra när du spelar mot spelare med bättre datorer.

Detta är också ett problem för spelare som spelar tävlingsmässigt i andra populära spel, som League of Legends eller Valorant, eftersom rankade matcher är väldigt viktiga för dem. De kan dock lösa detta problem genom attBetala en Elo-booster för att få dem till en högre rang..

Du kan läsa fler blogginlägg om spel på BoostRoyals webbplats.

Editorial Office
igitems