Login / Join

Varför har Clash of Clans tagit bort flaggor?

Clash of clans är ett onlinespel som har blivit mycket populärt under de senaste åren bland både PC- och mobilanvändare. En av anledningarna till att många människor älskar det är att det till skillnad från många liknande gemenskapsspel online är mycket enkelt att bemästra och spela.

Vill du lära dig mer om Clash of Clans? Kolla in vår artikel om hur man tjänar pengar i COC!

Själva spelet går ut på att en spelare sätter upp ett fäste i en fiktiv värld som befolkas av andra onlinespelare. Varje spelare har till uppgift att garantera säkerheten och välståndet i sin by med hjälp av ett brett utbud av verktyg som står till deras förfogande, t.ex:

  • Gruvverksamhet.
  • Magiska förmågor
  • En armé
  • Byggande av försvarsstrukturer.
  • Utvidgning av sitt territorium
  • Plundring av grannklaner
  • Skapa allianser med andra spelare

När spelet fortskrider kan duktiga spelare samla på sig en hel del fiktiva rikedomar och välstånd till den grad att de kan bli respekterade klaner i sina valda allianser.

Vad var syftet med flaggorna?

En funktion som alltid har varit en vanlig del av spelet var möjligheten att köpa flaggor som representerar en spelares nationalitet. Även om det inte hade någon särskilt viktig funktion annat än i dekorativt syfte var det en trevlig funktion att ha. Faktum är att de flesta spelare var ivriga att köpa sitt lands flagga så snart deras guldreserver tillät det.

Den enda möjliga fördelen med att ha en nationell flagga skulle kanske vara när det gällde att skapa allianser. Det är tänkbart att det är lite lättare att slå sig ihop med en spelare från samma land.

Med tanke på hur online-communityt interagerar är nationalitet dock inte lika viktigt som andra spelegenskaper som skicklighet och styrka. Även om många var ledsna över att se dem försvinna kommer flaggorna därför inte att saknas alltför länge.

Vad spelutvecklarna sa

Supercell är företaget bakom Clash of Clans och som sådant var beslutet att ta bort flaggorna deras. Än så länge har utvecklarna inte gett spelarna någon officiell anledning till sitt beslut. Den enda ledtråden är deras så kallade önskan att hålla spelet skilt från verkliga referenser.

Dessutom har världen förvisso skakats av en hel del politisk turbulens under det senaste året. Spelutvecklarna skulle därför ha varit angelägna om att förhindra att eventuell illvilja påverkar hur spelarna njuter av spelet.

Ur den synvinkeln är det logiskt att de skulle bry sig om att göra en sådan obetydlig ändring i ett mycket populärt spel. De har redan återbetalat alla "pengar" som spelarna hade använt för att köpa flaggorna och för tillfället använder alla fiktiva flaggor. Skaffa ditt helt nya Clash of Clans-konto idag!

Vad innebär detta för spelarna?

Det finns ingen större påverkan på spelandet när det gäller borttagandet av flaggorna. Vanliga spelare kommer att vara oroliga för alla andra förändringar som kan påverka deras klanstyrka.

Om spelet gör andra förändringar kommer vi att se till att uppdatera dig.

För tillfället verkar det dock som att tvingas avstå från en vanlig fiktiv flagga som inte kostar någonting är det enda lidande som spelarna sannolikt kommer att få utstå.

Editorial Office
igitems