Login / Join

Varför ändrar Riot Meta före Worlds?

Alla som någonsin har spelat LoL vet att Riot, spelets utvecklare, regelbundet ändrar Meta innan de publicerar nya världar. Spelare som inte är vana vid denna typ av spelupplevelse kan tycka att detta är ganska irriterande.

Men för LoL-veteranerna där ute är detta en situation som de inte bara har vant sig vid genom åren utan även har kommit att förstå och uppskatta den.

Kolla in vår genomgång av patch 12.8!

Det är ett stort ansvar

Att hålla LoL igång på ett smidigt sätt är en stor uppgift, en uppgift som till och med ett kraftpaket som Riot skulle ha svårt att hantera på egen hand. Det är därför man regelbundet samarbetar med mindre spelutvecklare för att hjälpa till med att uppdatera nya patchar och hålla spelet igång med minimal lagging och andra problem.

Det finns 8 miljoner LoL-spelare utspridda över hela världen, och de har alla unika karaktärer vars krafter och förmågor kontinuerligt ökar i takt med att spelet fortskrider. För att hålla spelet så rättvist som möjligt har Riot gett 15 utvecklare i uppdrag att arbeta i team dygnet runt enbart med Meta-ändringar.

Två huvudskäl

För att bryta ner det i enklare termer är följande de två huvudorsakerna till varför Riot regelbundet uppdaterar sin Meta:

  • Patch har spelats för länge

LoL-spelare kan vara väldigt intensiva och fokuserade ibland, till den grad att vanliga spelare tar det här spelet på mycket större allvar än vad man kan föreställa sig. Som ett resultat av detta, efter att en patch har spelats för länge, är några av de bättre spelarna snabba på att lära sig några knep som kan ge dem en orättvis fördel gentemot sina konkurrenter.

Ett sådant scenario är när en spelare som har spelat spelet i en hel vecka har lärt sig samspelet mellan karaktärer och olika spelobjekt. När en sådan spelare möter en ny spelare har han eller hon en klar fördel och har större chans att vinna.

Riot föredrar att spelarna vinner enbart på grund av talang, snarare än på grund av någon befintlig kunskap om hur LoL-miljön är uppbyggd.

Har du hört talas om det nya MMO som Riot har arbetat med?

  • Regelbunden patchcykel

Förutom att försöka hålla saker och ting på en jämn nivå finns det också en fråga om att hålla saker och ting fräscha och spännande för alla spelare. Det är inte en enkel sak att få en 8 miljoner människor att flöda runt om i världen.

Detta innebär att Riot har en förutbestämd cykel för att ändra miljöerna med några veckors mellanrum. Oavsett hur länge en spelare har spelat spelet kommer de garanterat att stöta på nya utmaningar med några veckors mellanrum.

Vad detta innebär för spelarna

Den ständiga förändringen av Meta innebär att LoL inte är ett lätt spel att bemästra. Spelare måste hela tiden vara på tårna. Detta är en del av anledningen till att några av spelets största spelare har fått legendarisk status.

LoL är inte heller ett spel för personer som har mycket begränsade datorkunskaper. Ständiga justeringar och laddning av nya patchar är en del av spelet, vilket är saker som en oerfaren spelare kan strunta i att göra.

Editorial Office
igitems