Login / Join

Valorant introducerar "Ascendant"-rankingen

Valorant ville jämna ut spelplanen lite mer. Därför har man nu infört den helt nya rangordningen "Ascendant". Rankingsystemet ger dig en uppfattning om vilken nivå deras spelare har nått.

Du kan räkna ut om en spelare är en amatör eller ett proffs med hjälp av dessa ranger. Rankingsystemet kommer också att vägleda spelarna att nå nya höjder allteftersom deras spel utvecklas. På grund av rankingsystemet vet spelarna var de står efter varje omgång/spel de genomför.

Varför införde Valorant rankningen "Ascendant"?

Valorant införde "Ascendant"-rankingen för att balansera rankningen för spelarna från toppen av stegen till botten genom att införa ytterligare en rankingnivå. Det här spelet har ett steg i ett steglöst rankingsystem på plats. Det finns redan olika rangnivåer och inom varje nivå finns det avdelningar från 1 till 3. Ascendant är en ny nivå i spelets rankingsystem.

Den nya rankingen har lagts till för att sprida ut spelarna i rankingsystemet ännu mer. Det ger spelarna mycket mer flexibilitet för att känna igen sin nivå i spelet. Ascendant-rangen kommer att passa in precis mellan Diamond- och Immortal-nivåerna.

Nivåförteckningen för den uppdaterade Valorant-rankningen

Med den tillagda Ascendant-rangen i rankingsystemet ska vi ta en titt på den uppdaterade rankingsnivån.

Rangnivå

Divisioner

Järn

1-3

Brons

1-3

Silver

1-3

Guld

1-3

Platina

1-3

Diamant

1-3

Ascendant

1-3

Odödlig

1-3

Radiant

1-3

Valorant har lagt till Ascendant-rankningen för att förstärka det redan okomplicerade rankningssystemet. Den tillagda rangen är ett extra incitament för spelarna och känns som en viktig uppgradering från den tidigare rangen.

Hur kan du få Ascendant-rangen i Valorant?

Precis som i alla spel med ett rankingsystem måste du klättra uppför rankingsstegen för att nå Ascendant-rangen. Det finns sex tidigare rankningar (Iron, Bronze, Silver, Gold, Platinum och Diamond) som måste erövras innan du slutligen kan landa på Ascendant-rankningen. Dessutom får du, precis som för varje rang, tre divisioner från 1-3 i Ascendant-rangen.

Komplicerar Ascendant-rangen det redan staplade rankingsystemet?

Nej, det gör det inte. Valorant har lagt till Ascendant-rangen för att skapa bättre spelregler. Det enkla faktum är att det finns många fler spelare i mellannivå i alla populära spel än det finns amatörer och proffsspelare.

Att lägga till ett lager inom rankingsystemet ger spelarna extra motivation att ta sig upp till den nivån. Ascendant-rangen ligger fint placerad mellan Diamond- och Immortal-rankarna, så det är inte heller den svåraste nivån att nå heller.

Slutsats

I slutändan har Valorant skapat en ny rankingnivå för att göra rankingen okomplicerad. Det fanns redan tidigare rankningar, men genom att lägga till ytterligare ett lager sprids rankningarna ut och ger spelarna ytterligare en nivå att sikta på.

En extra rang innebär också extra motivation för spelarna. Den uppdaterade rangordningen kommer att läggas till med den nya patchen.

Editorial Office
igitems