Login / Join

Valorant: Att bygga ett framgångsrikt team

Värdiga fans vet att seger alltid är en laginsats och sällan en enskild person. Varje Valorant-agent har sin egen personlighet, sina egna talanger och en arsenal av vapen, så det är viktigt att sätta ihop det perfekta laget. Spelare över hela världen försöker hitta den idealiska sammansättningen och utnyttja varje agents styrkor för att vinna rundor. Spelarna bör sträva efter att använda varje sorts karaktär i sina lag för att skapa en välbalanserad sammansättning för att få ut så mycket som möjligt av spelet.

När det gäller de roller som spelas i spelet liknar VALORANT Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO). Även om VALORANT inte har någon lång tävlingshistoria när det gäller att definiera sina roller, har många använt rollerna i CS: GO för att hjälpa till att klargöra situationen.

Att tala effektivt och med hög kvalitet är avgörande för att kunna tävla i alla e-sporttitlar. Spelare kan förstå hur en lagkamrat eller de själva måste spela när spelet fortskrider och vilken information som måste kommuniceras för att garantera att laget triumferar genom att känna till sina ansvarsområden.

Kom ihåg att för att alltid kunna välja rätt agent för varje situation måste du först få dem upplåsta, vilket tar mycket tid. En lösning på detta problem skulle vara om du istället köpte ett konto med alla agenter upplåsta.

Att välja dina lagkamrater

Konceptet att välja agenter som presterar bra med varandra och tar fram det bästa i varandras kit är kanske den viktigaste faktorn när det gäller att bygga ett "starkt" team comp. Det kretsar helt och hållet kring konceptet att välja agenter som presterar bra med varandra och får fram det bästa i varandras kit.

Observera att du endast kan spela rankad med personer som har en liknande rang som din egen!

Att fylla hålen i ditt lag när det behövs är den mest grundläggande kunskapen du alltid kan ha i bakhuvudet när du upprättar ett lagkomp. När du väl väljer en karaktär i VALORANT är du gift med den. Det kommer inte att ske någon förändring förrän ett lag har vunnit. Därför måste ditt lags laguppställning vara mångsidig och anpassningsbar när det gäller val av agenter.

Roller

Du måste veta var du befinner dig i förhållande till dina lagkamrater innan du kan utforma en lagsammansättning och förstå vad som krävs för att få fem killar på samma sida. Anta att du spelar med en fördefinierad grupp kompisar. I så fall är du förmodligen redan medveten om deras färdigheter och begränsningar, och de är definitivt medvetna om vilka karaktärer du är mest benägen att trivas med. Med detta i åtanke kommer det att bli mycket lättare att sätta ihop ett lagkomplex om du har ett gäng erfarna och väl avrundade individer till ditt förfogande.

Agenter är indelade i fyra kategorier i spelet: Sentinels, Controllers, Initiators och Duelists. Ledare i spelet, Support, Entry Fragger, Crowd Control, Lurker och Recon är några av de mer specialiserade jobben. De förmågor som varje agent bidrar med i spelet definierar varje jobb.

En Controller, två Sentinels, en Duelist och en Initiator utgör ett balanserat lag. Även om det kan verka kontraproduktivt att bara ha en Duelist i ett balanserat lag, överträffar den diversifierade mixen av talanger som finns i de andra rollerna varje fördel som en extra Duelist skulle ge lagets totala potential.

Förstå fiendens sammansättning

Spelarna kan se motståndarens val av agenter och sammansättning i början av varje match. Detta ger dig en god uppfattning om vad laget har för planer eller hur de kommer att närma sig interaktioner. Förvänta dig en aggressiv spelstil om du ser många Duelists och Initiators. Om du fortfarande inte är säker på hur du ska analysera situationer eller om du inte kan sätta dig in i en mekanik, kan du alltid anlita en Valorant-coach för att förbättra dig snabbare.

Även om lagkompositionen är en viktig aspekt av spelet kan även de starkaste kombinationerna misslyckas. För att bli en utmärkt spelare ska du arbeta tillsammans med ditt lag, använda dina förmågor effektivt och lära dig hur du ska motverka motståndarnas sammansättningar.

Editorial Office
igitems