Login / Join
CoC

Utforska de nya trupperna i Clash of Clans: En omfattande guide

Uppdateringar är alltid fascinerande, och Clash of Clans har nyligen fått en. Dess utvecklare har avslöjat nya tillägg, alla tillgängliga från juni 2023.

Den senaste uppdateringen av Clash of Clans innehåller många saker som du kommer att gilla, till exempel nya byggnader och drycker. Denna artikel fokuserar dock på de nya trupperna. Här är all information du behöver!

Förstå de nya tilläggen

Två nya trupper är tillgängliga efter juni 2023-uppdateringen: Apprentice Warden och Super Hog Rider.

Apprentice Warden

Apprentice Warden är en ny Dark Elixir-trupp. Om du vill förvärva den måste du uppgradera dina mörka baracker till minst nivå 10. Därför kräver den ett stadshus på nivå 13.

Precis som Grand Warden har Apprentice Warden Life Aura och kan stödja andra trupper, vilket ger en hälsobonus till omgivande enheter.

Även om dess procentuella ökning är lägre än Grand Wardens, påverkar hans Life Aura nästan alla andra mark- och luftenheter, inklusive Belägringsmaskiner och Hjältar. Dessutom är HP obegränsad.

Det finns en annan skillnad från Grand Warden: Apprentice Warden kan inte flyga. Denna nya trupp kan dock passera över murar i markläge. Dessutom tillfogar den måttligt låg skada per sekund genom sin slangbella, som riktar sig mot mark- och luftenheter.

Offensiv strategi

Apprentice Wardens aura staplas inte med Life Aura från Grand Warden eller andra Apprentice Wardens. Istället prioriterar den den starkaste. Eftersom den ger en obegränsad hälsobonus är den mer kraftfull för trupper med högre hälsa.

Spelare bör använda Apprentice Warden när det inte finns något stöd från Grand Warden, men den här nya truppen är också utmärkt för trattar eller en dödspatrull om den kombineras med den.

Apprentice Warden kan också stödja Archer Queen och öka Siege Machines hälsa och livstid.

Defensiv strategi

Eftersom den ökar hälsan utan gräns kan spelare också använda Apprentice Warden för att stödja Clan Castle-trupperna.

Denna nya trupp kan också öka hjältarna i mitten av basen. Det är dock viktigt att veta att om du placerar Apprentice Warden nära den försvarande Grand Warden utlöses Life Aura, vilket innebär att du kan förlora en av aurans potential.

Super Hog Rider

Det är en supertrupp, och du kan låsa upp den genom att boosta Hog Rider när den når nivå 10 om du har 25 000 Dark Elixir eller en Super Potion.

Super Hog Rider är en marktrupp som attackerar försvar genom att ta sig förbi murar på samma sätt som Hog Rider. Den prioriterar också försvarsstrukturer framför andra mål.

Super Hog Rider går förbi fiendens trupper och byggnader om det finns försvar på slagfältet, även om de attackeras av hjältar, klanslottstrupper och Skeleton Trap-skelett.

Det är också den enda truppen i Clash of Clans som kan delas upp i två olika sub-trupper när den besegras - Super Ride och Super Hog. De fortsätter att strida som enskilda trupper efter döden.

Offensiv strategi

En Super Hog Rider är mer hållbar än en vanlig Hog Rider, så den är utmärkt för drottningladdningar. Dessa nya trupper är också mindre benägna att bomba torn.

Som nämnts delar Super Hog Rider upp sig när den besegrats och kallar på en Hog och en Rider för att arbeta som enskilda trupper.

Eftersom Hog kan vara en tank och Rider kan utdela skada kan du använda Super Hog Riders delningsförmåga till din fördel om du har dessa nya trupper i din armé. Du kan också para ihop den med Warden.

Defensiv strategi

Super Hog Riders bör vara bra försvarstrupper eftersom de innehåller två buffrade Hog Riders för ett utrymme med 12 bostäder. En Archer Queen backad av 5 Healers är dock mer effektiv.

Avslutande tankar

Dessa nya trupper har revolutionerat Clash of Clans-upplevelsen och gett fler spännande alternativ till klankrig.

Slagfältet är dock fortfarande utmanande. Om du vill förbättra ditt spel, förutom att lära känna Apprentice Warden och Super Hog Rider, bör du överväga CoC-coachning!

Editorial Office
igitems