Login / Join
Squad Busters

Squad Busters mjuk lansering: Supercells ambitiösa återkomst

Supercell, det finska kraftpaketet inom mobilspel, har gjort ett triumferande inträde med sin senaste satsning, Squad Busters, vilket markerar företagets första betydande släpp sedan den globala framgången med Brawl Stars 2018. Spelet har snabbt klättrat i rankningen och ligger på första plats för nedladdningar av App Store-spel i alla regioner där det har gjorts tillgängligt, enligt uppgifter från Appfigures till PocketGamer.biz. Här är en genomgång av den mjuka lanseringen som för närvarande rör upp spelgemenskapen.

Lansering och omedelbar framgång

Squad Busters dök upp på scenen den 23 april och tog omedelbart toppositionen i App Stores spelkategori i ett antal länder, inklusive Kanada, Danmark, Finland, Mexiko, Norge, Singapore, Spanien och Sverige. Spelet stannade inte bara där; det steg också till toppen av den totala App Store-rankingen i Kanada, Finland och Spanien och förblev bland de fem bästa i resten av sina lanseringsländer, med undantag för Mexiko där det för närvarande är nr 18.

Tidiga indikatorer på intäktsgenerering

När det gäller intäktspotential rankas Squad Busters imponerande som nr 10 och nr 15 i Spanien respektive Finlands mest inkomstbringande App Store-rankningar för spel. Även om Google Play-nedladdningsdata inte är tillgängliga ännu, antyder Google Play-butiksidan att spelet har samlat över 500 000 nedladdningar, vilket kan inkludera siffror från dess begränsade betatester tidigare i februari och maj 2023. Du kan också hoppa in i action direkt genom att skaffa ett konto från igitems för att hoppa in i action direkt och hoppa över den tidiga progressionen.

Spelfunktioner och tillgänglighet

Spelet i sig är en actiontitel för flera spelare som utnyttjar populariteten i Supercells omfattande universum, med karaktärer från kända spel som Brawl Stars, Clash of Clans, Hay Day och Boom Beach. Det finns nu tillgängligt för användare i flera länder via App Store och Google Play.

Utveckling och testning

Squad Busters tillkännagavs först i januari 2023 och genomgick en serie begränsade betatester, som flög under radarn innan de tog sig till offentliga speltester. Detta diskreta tillvägagångssätt återspeglar ett strategiskt skifte i Supercells lanseringstaktik.

Supercells strategi och framtid

Supercells resa till denna lansering har sett sin beskärda del av inlärningskurvor, med flera mjuklanserade titlar som har avbrutits. Detta inkluderar spel som Floodrush, Clash Mini och Everdale. Företaget har också antytt en annan titel, "Mo.Co" som tillkännagavs i oktober 2023.

Chefen för livespel på Supercell, Sara Bach, delade insikter om företagets förnyade strategi för live ops tidigare i år, och VD Ilkka Paananen har talat om kriterierna för grönt ljus för nya spel. Med den här strategin har Supercell inte bara behållit sin befintliga framgångsrika portfölj utan också utökat den med nya och engagerande titlar som Squad Busters.

Slutsats

Squad Busters representerar ett betydande steg för Supercell när det ser ut att stärka sin position ytterligare i mobilspelsbranschen. Dess initiala framgång i den mjuka lanseringsfasen är en positiv indikator på dess potential på den globala marknaden. I takt med att spelet blir tillgängligt i fler länder och mer data strömmar in kommer branschen att följa noga med för att se om Squad Busters kan följa i fotspåren av sina berömda föregångare. Du kan följa deras Youtube-kanal för regelbundna uppdateringar!

Editorial Office
igitems