Login / Join

Sluten Alpha: Rainbow Six Siege Mobile är på väg

Tom Clancy's Rainbow Six Siege släpptes av Ubisoft 2015, och det är fortfarande ett mycket populärt spel sex år senare. Trots att det inte är lika känt som League of Legends eller Call of Duty när det gäller Esports har det fortfarande en betydande spelarbas.

Med nya R6-säsongen finns det mycket att se fram emot på PC, men många vänder blicken mot vad Ubisoft har planerat för mobilen.

I april 2022 bekräftade Ubisoft att ett Rainbow Six Mobile-spel är på gång, med flera live-tester planerade inom en snar framtid. Det är den enda titeln som skulle användas för Androids och iOS-enheter. Tyvärr har utvecklaren inte angett något releasedatum, men med tanke på att spelarna kommer att kunna delta i en begränsad alfa under våren bör projektet snart vara klart. Vi förväntar oss att det kommer att släppas under hösten 2022 eller potentiellt i början av 2023.

Den 5 april 2022 släpptes spelets första trailer, med filmsekvenser i motorerna och tidiga alfa-spelbilder. Utan att avslöja för mycket ger den en bred uppfattning om hur det färdiga resultatet kommer att se ut. Det verkar mycket lik Siege baserat på klippet, men med några skillnader, särskilt när det gäller visuell fidelitet. (Det körs trots allt på en mobil enhet.)

Ubisoft sa på Twitter att de skulle hålla ett "slutet alfa-test". Under spelets första alfasession kommer endast några få utvalda spelare att få tillgång till att spela spelet. Testet började den 3 maj 2022 och personer som är intresserade av att delta kan fortfarande registrera sig.

Om du planerar att bli en toppspelare när spelet äntligen lanseras få träning av erfarna R6-spelare är ett vanligt val för spelare.

Så här anmäler du dig till live-testerna

Spelare från USA, Mexiko och Kanada är de enda som kan delta i testerna. Dessa geografiska platser kommer att användas för att välja ut spelarna.

Om du är intresserad av att delta kan du anmäla dig på Rainbow Six Mobiles webbplats. Därefter kommer du att uppmanas att logga in med ditt Ubisoft-konto och svara på några frågor om andra mobila FPS-bilar som du har spelat. Du kommer sedan att registreras för att bli inbjuden att spela. Tänk på att alla inte blir utvalda. Det är också oklart hur länge de "kommande veckorna" kommer att pågå, så vänta och se om du får tillgång.

Rainbow Six Mobile hands-on

Om du har spelat Rainbow Six Siege tidigare kommer du att märka att huvudmenyerna i mobilalfabetet är väldigt lika huvudspelet. Som Ubisoft uppgav innan alfaversionen släpptes är det här en bitstor version av Siege. Även om vi redan vet att det inte kommer att finnas något cross-play mellan smartphones och konsoler/PC, bör denna konfiguration tilltala Siege-älskare.

Det är ännu inte känt vilka kartor som spelet kommer att ha tillgängliga vid lanseringen, men vi förväntar oss att de mest populära kartor från PC-versionen kommer att återkomma för att locka spelare som gillade spelet på PC till den mobila plattformen.

Operatörerna kommer likaså att kunna få tillgång till en mängd olika perks och vapentillbehör, och Ubisoft uppmuntrar kontinuerligt spelarna att delta i evenemang för att få tillgång till fler anpassningsmöjligheter. Var uppmärksam på vilka operatörer du väljer, eftersom det förväntas ha en enorm inverkan på dina färdigheter även i mobilversionen!

Enligt Ubisoft har ett litet urval av spelare lämnat feedback och förslag. De levererade enkäter om spelet till spelarna via e-post. Detta för att hjälpa teamet att förbättra spelupplevelsen innan spelets officiella lansering. Testet och spelet är endast utformade för mobila enheter. Det kommer alltså inte att finnas någon plattformsoberoende funktion.

Editorial Office
igitems