Roblox

Släpp loss kreativiteten: Utforska Robloxs byggande och skriptning år 2023

Hemligheten bakom alla de mycket framgångsrika spelen på Roblox just nu är kreativitet. Spelarna är alltid på jakt efter nya, annorlunda, roliga och spännande spel. Det behöver inte nödvändigtvis vara ett mycket komplicerat spel heller.

Med lite övning kan du skapa ett funktionellt spel på så lite som en timme. Massor av YouTube-videor kan hjälpa dig att komma igång. Allt du behöver är lite kreativitet och kunskap om hur byggande och skript fungerar i Roblox.

Vad är byggande och scripting i Roblox?

Även om det finns en skillnad mellan att bygga och skripta i Roblox, fungerar dessa två funktioner hand i hand när du skapar ett nytt spel. Byggandet hänvisar helt enkelt till att infoga de olika objekten som utgör ditt spel.

Skript, å andra sidan, är att infoga koden som styr spelet, och hur objekten och de skapade spelarna interagerar. När spelet startas kör det koden rad för rad. Du kan använda detta för att avgöra hur långt spelet är och om några avsnitt upprepas.

Hur man börjar bygga

När du har en bra idé för ett nytt Roblox-spel, och du är redo att dela den med världen, är det första du behöver göra att lära dig hur man bygger spelvärlden. Roblox gör detta mycket enkelt genom att tillhandahålla den nödvändiga programvaran på sin webbplats. Ladda bara ner den och börja arbeta!

Det finns olika verktyg som du kan använda för att bygga ditt spel, och du måste ta dig tid att bekanta dig med hur de fungerar. Det första steget i att bygga ditt spel är att skapa de olika delarna som du ska använda. Du kan göra nästan vad som helst med dessa delar, till exempel ändra storlek, orientering, färg, transparens och mycket mer.

När du bygger är du inte begränsad till att bara använda dina delar. Du kan använda objekt som andra Roblox-användare har skapat. Dessa kan läggas till i din spelvärld för att göra skapandeprocessen mycket enklare. Du kan till exempel helt enkelt välja ett slott från Marketplace istället för att bygga det från grunden.

Skapa ett skript

När du skapar skript på Roblox måste du använda Lua-språket för kodning. Det är ett användarvänligt språk som gör att du enkelt kan skapa instruktioner och andra upplevelser i spelet för dina spelare.

Följ dessa steg för att skapa ett skript för ditt Roblox-spel:

  • Koda skriptet

Under "ServerScriptService" hittar du skriptknappen som gör att du kan byta namn på ditt skript till något du kommer ihåg och börja arbeta med att skriva skript för ditt spel. Använd den här knappen för att skapa ett nytt skript.

  • Använda skriptredigeraren

Varje gång du skapar ett nytt skript öppnas ett skriptredigeringsfönster på din skärm. Det kommer också att visas en utskriftsfunktion på skärmen, vilket är den plats där du kommer att infoga kodraderna för ditt spel.

  • Lägg till strängvariabler

Variabler är skript som spelet kan ändra på egen hand, t.ex. spelarnas namn. Du måste lägga till några strängvariabler i ditt skript. Det krävs lite övning innan du kan mata in, ställa in och använda strängvariablerna i Lua.

  • Testa utdata

När ditt skript är klart måste du testa det så att du kan se om det styr spelet på det sätt som du vill. På menyfliken kan du klicka på "output" och sedan välja play-funktionen som låter dig spawna in i spelet.

Redo att testa ditt spel? Publicera det!

Det största testet på om du har skapat ett bra spel är att låta andra Roblox-användare få tillgång till spelet och spela det med dig. Roblox har en chattfunktion som gör det möjligt för andra att ge dig värdefull feedback på dina bygg- och skriptfärdigheter. När du har släppt loss din kreativitet kan du testa ditt spel genom att publicera det

Editorial Office
igitems