CoC

Ska jag skaffa Clash of Clans?

Clash of Clans debuterade 2012 på iOS och 2013 på Android. Under den första tiden stod det sida vid sida med andra toppspel från den tiden, men dess livslängd kan inte ifrågasättas, eftersom det fortfarande är ett av de mest populära mobilspelen idag.

För vissa är det strategielementet med crafting och uppgradering som lockar, medan andra med en mer tävlingsinriktad anda ser fram emot versus-striderna och den övergripande roliga raiding-upplevelsen. Det hjälper också att utvecklarna kontinuerligt håller spelet uppdaterat.

Ofta när människor tänker på spel som har funnits så länge kan de ha reservationer mot att försöka spela. När allt kommer omkring har andra haft chansen att bli bra så länge att upplevelsen kanske inte är särskilt välkomnande, eller hur?

Det är inte nödvändigtvis fallet med Clash of Clans, men det finns några saker du bör tänka på innan du bestämmer dig för om det är rätt för dig att skaffa spelet.

Din tid

För att vara rättvis finns det en mängd olika sätt att spela spelet. Du kan bara njuta av kasinot, hoppa in i enspelarläget eller dyka in i multiplayer där du testar dina färdigheter mot andra spelare.

Det kommer dock att krävas en betydande tidsinvestering om du vill njuta av det djup som spelet har att erbjuda. Du kanske vill tänka om om du inte kommer att ha den typen av tid.

Strategiska element

Ordet "strategi" har nämnts ett par gånger, eftersom det i grund och botten är vad Clash of Clans är. Vilken uppgradering ska du göra härnäst? Hur kommer dina truppsammansättningar att se ut? Är du en Valkyrie-person eller föredrar du drakar och ballonger för dina attacker?

Detta är bara ett par av potentiellt många frågor som kan ställas. Vissa människor älskar strategispel medan andra helt enkelt inte gillar dem. Fatta ditt beslut baserat på var du står på spektrumet.

Att vara nybörjare i det här skedet

Detta är en av de stora frågorna som nya spelare kommer att ha. Kommer de bara att gå in och bli överkörda av dem som har varit med längre? För att vara rättvis finns det ett ranknings- och matchmaking-system som är tänkt att förhindra just det. Det finns också omfattande guider för att komma igång.

Dessutom kommer du inte att ha samma typ av tidsinvestering att göra som många av de andra innan du var tvungen att gå igenom. Fråga till exempel alla Clash of Clans-spelare som var runt före det senaste halvdecenniet. De kommer att berätta för dig att grinden nu förmodligen bara är hälften så svår som den brukade vara. Det väntande spelet är inte så grovt längre.

Den sociala aspekten är fantastisk

Vissa människor hoppar in i spel för de sociala aspekterna som de medför, och Clash of Clans kan ge den typen av tillfredsställelse. Ordet "klaner" finns där av en anledning, eftersom du kommer att gå med i dem.

Medan vissa människor gör det med randoms eller de som de kan träffa online, kan du gå med med dina vänner och familj. Det är här du börjar diskutera strategier som ett team, donera trupper, titta på teammedlemmarnas baser för inspirationoch dra nytta av vänskapliga utmaningar för att vässa dina attackförmågor.

Gratis att spela

Clash of Clans är ett gratisspel. Det här är ord som är välkomnande för vissa och avskräckande för andra. Det beror på hur du ställer dig till affärsmodellen "freemium". Du behöver inte betala något för att ladda ner spelet och börja spela.

Men väntetiderna och de slumpmässiga inslagen i uppgraderingssystemen, skinnen och belöningarna kan ibland få saker och ting att kännas som en syssla.

Naturligtvis är du välkommen att spendera riktiga pengar på köp i appen för att få dessa uppgraderingar snabbare. Dessutom kan du prenumerera månadsvis, vilket ger dig de skins och belöningar som du vill ha.

Det finns också tjänster från tredje part som du kan använda för din bekvämlighet också!

Slutliga anmärkningar

Clash of Clans kan vara en enorm upplevelse, vilket är anledningen till att den har lyckats förbli relevant och framgångsrik alla dessa år. Även som en ny spelare finns det mycket roligt att ha med singleplayer- och multiplayer-elementen, men det beror på vad som tilltalar dig.

Editorial Office
igitems