Login / Join

Pro Tips | Att ta en högre plats i Overwatch

Har du svårt att nå högre rankning i Overwatch även om du redan har en god förståelse för spelet? Oroa dig inte. Vi har koll på dig! De här tipsen kommer från esport-experter som kan förbättra ditt spel, vinna mer och ha roligare i spelet. Overwatch är ett häftigt spel som är både roligt och konkurrenskraftigt. För att hoppa rakt in i handlingen få ett nytt OW-konto som passar dina behov det första steget. Med rätt inställning är varje spel roligt, även att förlora är okej, men en förlustsvit kommer att göra dig irriterad och rage quit.

Det finns många knep du kan använda i spelet, men vi har samlat de viktigaste och minst situationsbundna aspekterna som du kan fokusera på varje gång du spelar.

Kommunikation är nyckeln

Även om det är ett välkänt faktum är det värt att upprepa: Overwatch bygger på samarbete. Det är inte så att du bara kan springa runt och bli dödad och hoppas på att vinna i det här spelet. Kommunikation är nyckeln till att vinna varje match. Organisera försvar och anfall med hjälp av röstchatt i spelet, eller så kan du använda ett tredjepartsprogram som Discord. Gör aldrig trash talk eller avskräcka din lagkamrat, eftersom det kan leda till att spelet kastas och sänka lagmoralen. När moralen är låg kommer spelarna sannolikt att förlora på grund av lagpress.

Spela alltid med dina vänner om det behövs.

Om du spelar med dina vänner har du större chans att vinna ett spel. Eftersom ni har spelat tillsammans har ni redan byggt upp en lagkemi som kan vara en fördel mot motståndarspelare. Dessutom är det roligare att spela med sina vänner oavsett utgången.

Utnyttja vertikala positioner

Om du inte kan ta dig igenom en chokepoint utan att bli upptäckt kan du dra nytta av de vertikala positionerna när du tar ut fienden. Ta ut försvarare på andra sidan väggarna med karaktärer med rörelseförmåga, till exempel Pharah, Hanzo och Genji. Genjis dubbelhopp och vägglöpning ger honom ett försprång när det gäller att lista ut hur man navigerar på kartor som verkar svåra att ta sig fram till. Dessutom har varje karta en hemlig chokepoint som måste undvikas till varje pris. Det finns många metoder för att ta sig dit du vill samtidigt som du undviker alla du inte vill stöta på på vägen.

Balansering

Overwatch handlar om strategi, och att bilda ett lag är det första steget. Se till att du har minst en hjälte på varje position i ditt lag. Om du har täckt alla dina baser har ditt lag större chans att lyckas. Det är ofta bättre att ha två tankar eller två stödroller än en enda. Kom dessutom ihåg att vissa karaktärer är bättre lämpade för försvar än för anfall. Eftersom hans sköld kan blockera chokeholds från hela kartan är Reinhardt ett bra val för ett försvarande lag. När det gäller offensivt kan en karaktär med större rörlighet vara bättre. Slåss inte om roller eftersom det inte ger ett gynnsamt resultat att spela samma roller.

För mer information om vilka vapen du ska välja kan du läsa vår artikel här.

Ignorera tanken och döda stödet

En skadegörande tank som Reaper och Winston kan uppmuntra dig att fokusera på dem i stridens hetta, vilket kan vara irriterande och besvärligt. Mercy- eller Lucio-spelaren som står bakom dem kan förbises. Eftersom supportkaraktärer är mer sårbara än majoriteten av spelarens karaktärer bör det alltid komma först att eliminera motståndarlagets support. Så länge de har hjälp av andra kan en vältränad tank eller angripare överleva även de mest brutala konfrontationer. Om du vill förbättra dina färdigheter ytterligare är nästa steg att få direkt coachning från en professionell Overwatch-spelare. Den extra erfarenheten kan göra hela skillnaden i spelets utgång.

Editorial Office
igitems