Path of Exile 2

Path of Exile 2 - Nybörjarguide

Välkommen till vår nybörjarguide för Path of Exile 2. Den här guiden kommer att innehålla nästan allt du behöver veta om spelet, även för dem som aldrig spelade originalet. Det är därför vi kommer att gå igenom några skillnader mellan PoE 1 och 2 men behandla det som om du var en ny spelare.

Path of Exile är i huvudsak ett actionrollspel som ligger i en mörk fantasivärld, starkt baserad på loot-drivna koncept. Du skulle, som vanligt, hacka och hugga i spelgenren för att bygga din karaktär genom att döda ett stort antal varelser, för att hitta episk utrustning och driva upp för tuffare utmaningar.

Betan för Path of Exile 2 släpptes den 7 juni 2024. Vi tyckte att det var värt att skriva den här guiden som lite av en heads-up till ins och outs av Path of Exile 2 för alla som ser fram emot det senaste kapitlet. I den här artikeln kommer vi att täcka några allmänna grunder på PoE 2.

Med det ur vägen, låt oss dyka in i de grundläggande spellägena i PoE 2.

Path of Exile 2 - Ligor och spellägen

Path of Exile 2 introducerar fem spellägen som passar alla typer av spel.

Standard

"Basspel" - inga ytterligare regler. Gör allt över en speluppsättning, handla med andra spelare, bilda grupper och håll ditt spel flexibelt. Det är ett utmärkt val för nyare spelare som vill börja med PoE utan någon extra press.

Hardcore

Hardcore är ditt standardspel, men med en twist: Om din karaktär dör, återskapas han inte. Detta läge är för de spelare som gillar utmaningar och får en kick av att veta att varje handling kan döda dem på en bråkdel av en sekund.

SSF

I SSF-läget kan du inte handla eller umgås med andra spelare, utan du måste hitta det själv. Det här läget passar spelare som gillar en självständig spelupplevelse.

Hardcore SSF

Det här är en blandning av Hardcore+SSF-läget. Blandat för den ultimata utmaningen i förmåga och styrka - det här läget erbjuder SSF:s självständighet med de höga insatserna i Hardcore.

Hänsynslöst läge

Detta läge härstammar från PoE 1 och sänker dramatiskt föremål och höjer svårighetsgraden i spelet. Detta läge är utformat för hardcore-spelare som vill ha plågsamma utmaningar men givande upplevelser.

Du kan migrera din karaktär från SSF till Standard när som helst - med eller utan bytet i din stash. Å andra sidan kräver det att din karaktär först dör för att göra detta i Hardcore.

Utmaningsligor

Utmaningsligor är där det är, och de är tillbaka för Path of Exile 2. Dessa fungerar som showstoppare och släpps varje säsong för att ändra spelet med nya funktioner, mekanik, nya servrar och mer. De flesta spelare flyttar in i dessa ligor för en ny upplevelse och för att börja på jämn mark.

Tänk på Standard/Hardcore/SSF/HCSSF som de eviga ligorna, där gamla karaktärer bor. Det mesta av handlingen i utmaningsligorna sker där. Dessa utmaningsligor håller spelet fräscht med nya mekaniker varje säsong och återställer ekonomierna i spelet så att alla har samma utgångspunkt utan att någon handels- eller ekonomisk historia förs över.

Path of Exile 2 - Mana, liv och ande

I PoE2 ser vi lanseringen av resursen "Spirit", som lägger till ett nytt lager av gameplay för PoE-fans.

Liv

Representerad av den vänstra röda poolen är Life den pool som bestämmer hur mycket skada din karaktär kan ta innan du dör. Ganska enkelt!

Mana

Den blå färgen till höger är Mana - din karaktär använder den för varje stavning som kastas; att använda den effektivt garanterar dig och effektiv offensiv under alla strider.

Ande

Spirit är ett nytt element i PoE2 och sitter som en gulaktig guldstapel ovanpå din livspoäng. Det används för att aktivera och upprätthålla effekter som ihållande buffs, auror och minions. Du kommer att ha en viss mängd Spirit tillgänglig för användning - och öka den genom att döda bossar, landa speciella implicita objektmodifierare eller specifikt utrusta din karaktär med föremål som "sceptre" -vapnet.

Path of Exile 2 - Utrustning och klädsel

Loot är en stor del av PoE, och den utrustning du använder påverkar hur stark din karaktär är i spelet. Här är standardplatserna som varje karaktär har för utrustning.

  1. Vapen
  2. Hjälm
  3. Bröstplatta
  4. Handskar
  5. Stövlar
  6. Amulett
  7. Ring 1
  8. Ring 2
  9. Bälte

Varje slot har sin egen uppsättning bonusartiklar. Till exempel kan stövlar ge bonusar till rörelse eller hastighet, och bröstet ökar vanligtvis rustning eller undvikande statistik. Vapen kommer vanligtvis att vara där de flesta av dina offensiva statistik finns.

Path of Exile 2 - Passivt skicklighetsträd

Gå upp i nivå och res genom spelet för att tjäna ädelstenar och valuta att spendera på ditt passiva färdighetsträd, vilket låser upp olika bonusar och förmågor för din karaktär. Det här trädet är en spelväxlare!

Var du börjar i färdighetsträdet beror på din klass. Kolla in den här hjälpsamma bilden: Intelligensnoderna är högst upp, styrka till vänster och fingerfärdighet till höger.

Noder: Små passiva, anmärkningsvärda och nyckelstenar

Nu, som utlovat, ska vi gå in på de riktigt viktiga sakerna för noderna. Det finns tre typer av noder på det passiva färdighetsträdet.

Små passiva

Dessa små killar är utspridda över hela trädet och erbjuder små ökningar av skador, attribut, noggrannhet, rustning och så vidare. Var för sig kan de verka små, men tillsammans blir de mycket snabbt!

Notabla

Nästa i raden är Notables. Dessa noder är vanligtvis lite större och utgör slutet på de flesta kedjor av små passiva kluster, som innehåller större bonusar för att hjälpa dig att bestämma exakt vilka delar av trädet som är nyckeln till din önskade spelstil. Tänk på det som milstolpar på vägen mot att bli stor.

Nyckelstenar

Nu är det här saker och ting blir kryddiga! Nyckelstenar är de stora pojkarna i det passiva färdighetsträdet - de erbjuder verkligen spelförändrande effekter som helt kan förändra din karaktär. I många fall kommer dessa noder med enorma avvägningar för att balansera deras kraft. Välj klokt!

Dubbel specialisering

En av de coolaste nya funktionerna i PoE2 är Dual Specialization-systemet. Bokstavligt talat gör det möjligt att utse poäng över två olika nodträd för att skapa två oberoende passiva träd för karaktären. Prata om mångsidighet!

Så här fungerar det: med hjälp av Weapon Swap-systemet kommer din karaktär i spelet automatiskt att kunna anpassa sina färdigheter för att passa inom båda specialiseringarna. Om du återställer kan du placera några poäng i Cold Damage och en annan i Lightning Damage.

Om du nu byter vapen kommer allt som involverar användning av Lightning att få effekten av extra noder som ställs in på dess uppgraderingsväg, medan förmågor relaterade till Cold kommer att få nytta av alla extra noder som placeras på specifika platser vilket resulterar i ökad skada.

Det betyder att du får det bästa av två världar! Tänk på att du bara har ett begränsat antal passiva poäng att spendera på det här sättet, och att dessa passiva poäng tjänas in med hjälp av Skill Books, som man får som quest-belöningar. Planera dina byggen i enlighet med detta!

Path of Exile 2 - Modifierare

Föremål i PoE2 har olika bonusar, som kallas modifierare. De inkluderar tre underkategorier på egen hand: Implicit, Prefix och Suffix.

Implicita

Dessa är de basbonusar som ett objekt ger. Till exempel kan ett bröststycke komma med rustning medan ett vapen kan ha inneboende fysiska egenskaper.

Prefix och suffix

Det finns också möjlighet att säkra tre prefix och suffix på ett föremål, som inte är en del av de vanliga bonusarna. Ett föremål kan ha ett boostande prefix för attackhastighet och suffix för att lägga till tur. Att veta hur man maximerar dessa modifierare är avgörande för framgång i spelet.

Path of Exile 2 - Defensiv statistik förklarad

Tweaka din försvarsstatistik för att få ut mer av din PoE-spelupplevelse. Här är en snabb titt på de viktigaste aspekterna av defensiv statistik.

Motståndskraft

Motstånd är viktigt för att minska skador i strid. Det finns fyra huvudtyper: Eld, kyla, blixt och kaos. Varje karaktär kan ha upp till 75% motstånd som ett tak, vilket innebär att skadan från dessa databaser bara kommer att ge 25%. Försök alltid att maximera dina resistanser, särskilt innan du möter bossar.

Skadebegränsning

Medan motstånden hanterar Elemental och Chaos Damage, måste du hitta sätt att minska Physical Damage också. Dina primära attribut ger var och en olika sätt att göra det.

  • Styrka: Skänker liv och rustning.
  • Intelligens: Förstärkning av energisköld ökas.
  • Fingerfärdighet: Ger undvikande.

Energisköld (ES)

ES är också Life. Men den regenererar på ett annat sätt. Life regenererar naturligtvis alltid, medan ES gör det snabbare, förutsatt att du inte har tagit någon skada de senaste sekunderna. De anmärkningsvärda som ger denna immunitet är Chaos Inoculation Keystone som ger immunitet mot Chaos-skador till priset av att minska ditt liv till 1.

Rustning och undvikande

Armor ger dig fysisk skadereduktion, baserat på inkommande skador och ditt rustningsvärde, medan Evasion ger en chans att undvika skadorna från attacker helt och hållet. En balans i denna statistik kan göra din karaktär extremt svår att döda.

Path of Exile 2 - Offensiv statistik förklarad

Låt oss nu gå vidare till att hantera några skador i PoE2. Det här är de grundläggande du behöver veta.

Skada typer

Det finns fyra supertyper av skador i PoE2:

  • Attacker: De hanterar vapenbaserad skada.
  • Trollformler: Skadan är beroende av att man kastar färdighetspärlan och dess inputnivå.
  • Skada över tid (DoT): Skalas på samma sätt som trollformler, vilket innebär att dess skalning baseras på den länkade skicklighetspärlan och dess nivå.
  • Sekundär skada: Skada som skalas med vissa men inte alla specifika bonusar och som varken är en attack eller en besvärjelse.

Attacker

De flesta av attackfärdigheterna beror mest på ditt vapens statistik. Till exempel kommer Spearfield-färdigheten att skada enligt egenskaperna hos det vapen du har valt; Så det valda vapnet kommer att vara en viktig faktor för attackberoende inställningar.

Trollformler

Dessa attacker har medfödda basskadevärden och kritisk strejkchans, oberoende av att lägga till dem i ditt vapen. I PoE 2 kommer dina vapen, till exempel trollstavar, inte att ha attackstatistik. Dessutom behöver du inte oroa dig för mods som inte påverkar dina trollformler.

Skada över tid (DoT)

Liksom alla skador över tid, till exempel brännskador från brandskador eller blödningar från fysiska skador, beror skadans omfattning på skicklighetspärlan. Kaospärlor applicerar skador medan de staplas under en varaktighet och kan visa sig vara ett mycket praktiskt verktyg för spelaren.

Sekundär skada

Detta inkluderar skicklighetspärlor som "Herald of Ash" där eldskador bränner området runt dina fiender när de förgås. Skalning av skadan kräver ägande av vissa modifierare som eld- eller områdesskada, men inte ökad stav- eller attackskada.

Path of Exile 2 - Kampanj

Din resa i PoE2 börjar med din kampanj. Varje karaktär gör sin resa mot slutspelet i PoE2. Kampanjen i PoE2 innehåller 6 akter fyllda med uppdrag och utmaningar för att höja nivån på din karaktär. Här är vad du behöver veta.

Uppdrag och belöningar

I slutet av vissa uppdrag får du bonusar för attribut eller ande. Dessa bonusar skiljer sig åt mellan olika karaktärer.

Död och bestraffningar

Det finns ingen bestraffning för att dö i kampanjen, men i slutspelet medför döden en XP-straff. Observera att färdigheter som använder ande, som auror, förblir aktiva efter att du dör.

Strider mot bossar

Att ta sig an en boss i PoE är en stor utmaning och du kan inte porta tillbaka till staden för att fylla på dina flaskor. Om du dör i spelet återställs bossen, vilket tvingar dig tillbaka till strategibordet för att planera om och omformulera din strategi.

Låt oss sammanfatta

Här är vi avslutar denna Path of Exile 2 nybörjarguide. Även om du är en helt ny spelare i genren behöver du inte lära dig alla krångligheter i PoE för att spela spelet. Dyk in, våga dig vidare, och du kommer att plocka upp nyanserna i spelet på vägen. Path of Exile 2 är ett spel med oändliga upptäckter, så njut av resan och lycklig jakt! Vill du ha mer hjälp? Gå till igitems, för ett enkelt föremål eller en valutaförstärkning!

Editorial Office
igitems
Related Products