Login / Join

Kommer Valorant till mobilen? Senaste nyheter och rykten

Rykten om Valorant Mobile har cirkulerat i några år nu, men det verkar som om det nu finns mer exakt information om saken.

Det har förekommit några läckor (vissa informationsgrävare har till och med hittat mobilkod!) som starkt pekar på att Valorant Mobile kommer ut någon gång. Har Riot Games dock sagt något? Kommer spelet att vara detsamma? Ta reda på det i den här artikeln!

Valorants bakgrund

Det är ett taktiskt första person skyttespel som liknar Counter-Strike: Global Offensive. Utvecklingen påbörjades 2014 och Riot Games tillkännagav titeln 2020 och släppte en beta en månad senare.

Valorants popularitet ökade efter det fullständiga släppet i juni. Sedan dess har det blivit ett av de mest populära förstapersonsskjutarspelen för e-sportspelare och vanliga spelare.

Tack vare stödet från Riot Games och deras rykte om att producera tekniskt bra och roliga spel har Valorants spelarbas bara fortsatt att växa.

Enligt Riot Games information hade spelet i juni 2021 i genomsnitt 14 miljoner spelare per månad. Det visar hur mycket folk har älskat det, och det är ett bevis på den potential det har.

Spelupplägget

I Valorant liknar spelupplägget andra taktiska förstapersonsskjutare men med vissa klassbaserade funktioner.

Spelarna är agenter, var och en med sina egna unika färdigheter (som klasser i Overwatch), och måste antingen försvara eller attackera en bombplats. Alla börjar den första rundan med en pistol och kan köpa mer avancerade vapen beroende på föregående rundas resultat.

Det finns fyra undertyper av agenter: Duelists, Initiators, Sentinels och Controllers, vilket hjälper till att differentiera vad var och en är bra på.

Dessutom erbjuder Valorant en handfull olika spellägen, men det vanliga tävlingsläget är det mest populära. För att vinna måste spelarna slå det andra laget 13 gånger av 25 rundor.

Samtidigt måste de attackerande spelarna antingen utplåna hela fiendens lag innan timern tar slut eller leverera en Spike till en av två platser.

Kommer Valorant till mobila enheter?

Ja! Riot Games bekräftade att en mobilversion är under utveckling. Folk vet dock väldigt lite om den.

Nyligen berättade Riot Games för The Verge att de ser fram emot att bygga Valorants värld för att fler spelare ska kunna njuta av det.

Det är dock ingen överraskning att Riot Games skulle göra det, eller åtminstone är det vad många spelare tror. Företaget har redan gått över till mobilen med andra spel, till exempel League of Legends: Wild Rift.

Först var det många som inte trodde att Valorant skulle komma till mobilen eftersom de trodde att det inte skulle vara roligt. De hävdade att Wild Rift alltid var tänkt att vara ett mobilspel, till skillnad från den populära förstapersonsskjutaren.

Men nu när läckor och utvecklarens uttalanden bekräftar att Valorant Mobile kan vara nära förestående, verkar folk väldigt exalterade.

En del skeptiska spelare undrar om det ens kommer att bli roligt, men det kommer det förmodligen att bli - titta bara på andra mobila förstapersonsskjutare som CoD!

Kommer spelupplägget i mobilen att vara annorlunda?

Det är okänt hur Valorant kommer att fungera i mobila enheter. Det finns dock några andra skjutspel för mobiler som du kan titta på för att få en uppfattning om hur det kan vara.

Titlar som PUBG Mobile eller Call of Duty Mobile har framgångsrikt klarat sig i den mobila världen genom att behålla vissa (om inte de flesta) av spelmekanikerna.

Valorant Mobile-spelare kanske inte kan få de exakta rörelser och det exakta siktet som de skulle få när de använder mus och tangentbord.

Det är dock mer än troligt att du kommer att ha samma spelalternativ i mobilversionen som du har i din telefon. Därför handlar det om att vänja sig vid en smart placering av händerna.

Tidigt i utvecklingen läckte av misstag ett mobildesignat HUD. Du kan se olika inmatningar på skärmen, från att hålla en kniv till att hoppa.

Den läckta bilden kan vara en äldre version av mobilanpassningen. Trots det kan det vara så som Valorant kommer att se ut på din telefon.

Med tanke på hur Riot Games har utvecklat andra mobilversioner av sina populära spel, är det troligt att du inte kommer att kunna njuta av hela Valorant-upplevelsen direkt.

Istället kommer förmodligen de centrala spelalternativen att vara tillgängliga, och Riot Games kommer att lägga till andra agenter och funktioner allteftersom tiden går.

Släppdatum

Riot Games har ännu inte bekräftat något som har med releasedatumet att göra, men läckor och rykten pekar på 2024 som år.

Trots detta är spelet tydligen fortfarande i ett tidigt skede av utvecklingen. Därför ska du inte förvänta dig några banbrytande nyheter förrän Riot Games meddelar att spelare kan prova en betaversion.

Viktiga nyheter

Framtiden ser ljus ut för mobilspelare - enligt källor, läckor och rykten kommer Valorant till deras enheter!

Även om ingen vet när det kommer ut tror de flesta att du kommer att få i stort sett samma spelupplevelse, och vissa säger att 2024 kan vara releaseåret.

Editorial Office
igitems