Login / Join
CoC

Hur man spelar Clash of Clans på PC: En komplett guide

Med den officiella lanseringen av Clash of Clans för PC i oktober 2023 av Supercell, har spelare nu möjlighet att njuta av detta engagerande strategispel på en större skärm med förbättrade kontroller. Oavsett om du är en Windows-användare eller en Mac-entusiast som vill dyka in i Clash of Clans rike, kommer den här guiden att gå igenom allt du behöver veta för att ställa in och börja spela.

Del 1: Spela Clash of Clans på Windows

Supercell har gjort det otroligt enkelt för Windows-användare att få tillgång till Clash of Cl ans på sina datorer:

Steg-för-steg-installation

  1. Gå till Google Play Store: Öppna Google Play Store på din Windows-enhet.
  2. Installera Google Play-spel: Innan du laddar ner spelet måste du se till att Google Play Games är installerat och att du är inloggad med ditt Google Play-konto.
  3. Installera Clash of Clans: Sök efter Clash of Clans i Google Play Store och klicka på installationsknappen. Efter installationen loggar du in på ditt Supercell-konto för att synkronisera dina framsteg eller starta ett nytt spel.
  4. Njut av spelet: Nu är du redo! Börja strategisera och bygga din klan direkt på din Windows PC.

Del 2: Spela Clash of Clans på Mac

Eftersom det inte fanns någon officiell Mac-version av Clash of Clans kan Mac-användare använda en lösning genom skärmspeglingsappar som AirDroid Cast.

Använda AirDroid Cast för Gameplay

  1. Ladda ner AirDroid Cast: Installera AirDroid Cast-applikationen på både din mobila enhet och din Mac. Du kan börja med att besöka den officiella AirDroid-webbplatsen och klicka på knappen "Try It Free".
  2. Upprätta en anslutning: Öppna AirDroid Cast på din Mac och mobila enhet. Du kan ansluta trådlöst genom att skanna QR-koden som visas på din Mac med din mobila enhet eller ange cast-koden manuellt.
  3. Börja spegla: När du är ansluten kommer din mobilskärm att visas på din Mac. Aktivera kontroll från din Mac genom AirDroid Cast-gränssnittsinställningarna, och du är redo att spela Clash of Clans med din Mac.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Kan du spela Clash of Clans på PC?

Ja, Clash of Clans kan spelas på en PC. Windows-användare kan ladda ner det direkt från Google Play Store, medan Mac-användare kan använda applikationer som AirDroid Cast för att spegla spelet.

Är Clash of Clans Pay-to-Win?

Clash of Clans erbjuder en balanserad spelupplevelse som baseras mer på strategi och ledarskapsförmåga snarare än att bara betala för att vinna. Även om köp i appen kan påskynda framstegen är de inte obligatoriska för att njuta av eller lyckas i spelet.

Är Clash of Clans fortfarande värt att spela?

Absolut, det är det. Trots att Clash of Clans släpptes redan 2012 fortsätter det att vara ett populärt och roligt spel med miljontals aktiva spelare, tack vare dess dynamiska uppdateringar och engagerande community.

Varför kan jag inte spela Clash of Clans på min PC?

Om du stöter på problem kan det bero på att du har en inkompatibel version av Windows eller otillräckligt minne på din dator. Se till att ditt system uppfyller spelets krav, särskilt att du behöver Windows 10 eller senare.

Kan jag spela Clash of Clans i en webbläsare?

För attspela Clash of Cl ans i en webbläsare krävs vanligtvis en emulator eller fjärrkontrollapp som tillåter spel via ett webbgränssnitt. Direktspel i webbläsaren stöds dock inte officiellt.

Hur populärt är Clash of Clans?

Clash of Clans är fortfarande extremt populärt, med cirka 76 miljoner aktiva spelare och upprätthåller ett robust dagligt engagemang.

Alternativ metod: Spela Clash of Clans på PC med hjälp av BlueStacks

För dem som föredrar ett alternativt sätt att spela Clash of Clans på PC är det ett genomförbart alternativ att använda en Android-emulator som BlueStacks. Denna metod gör det möjligt för både Windows- och Mac-användare att uppleva spelet på sina datorer. Här är en snabbguide om hur du ställer in den:

  1. Ladda ner och installera BlueStacks: Besök BlueStacks webbplats och ladda ner den version som är lämplig för ditt operativsystem. BlueStacks stöder både Windows och Mac, med alternativ för 32-bitars eller 64-bitars Android-emulatorer beroende på ditt systems kapacitet.

  2. Installera Clash of Clans:

    • Öppna BlueStacks och logga in på Google Play Store med ditt Google-konto.
    • Sök efter "Clash of Clans" i Google Play Store inom BlueStacks och klicka på "Installera" bredvid spelets ikon.
  3. Starta och spela:

    • När du har installerat öppnar du Clash of Clans genom att klicka på spelikonen på BlueStacks hemskärm eller på skrivbordet.
    • Använd musen för att interagera med spelet: klicka för att simulera kranar och använd piltangenterna upp och ner för att zooma in och ut.

Denna metod är särskilt användbar för spelare som inte har tillgång till den officiella PC-versionen av spelet eller föredrar layouten och funktionaliteten i mobilversionen.

Slutliga tankar

Oavsett om du är ny i Clash of Clans-världen eller en erfaren veteran som vill uppleva spelet på en större skärm, erbjuder spel på PC ett nytt perspektiv och förbättrad kontroll. Följ den här guiden för att ställa in, så kommer du att hantera din klan och delta i episka strider på nolltid!

Editorial Office
igitems