Login / Join

Historien om Yone och Yasuos rivalitet

Introduktion
Yone och Yasuo är ett av många syskonpar i Summoners Rift. Spelarna i League of Legends känner till dem som rivaliserande bröder där den ena jagar den andra, men inte många vet varför det är så. Nåväl, i den här artikeln kommer vi att ge dig en överblick över deras historier för att du ska förstå deras karaktärer djupare och kanske till och med få en viss koppling till dem.

Barndomsåren

Brödernas historia börjar i deras barndom. I deras by sågs Yasuo som ett problembarn av byborna, som ofta beskrev honom som ett misstag som inte kan göras ogjort eller att hans existens var en felbedömning. Samtidigt var hans bror Yone ett mer respekterat barn och beskrevs som motsatsen till Yasuo. Trots allt detta var bröderna dock oskiljaktiga. Yone stod fortfarande på Yasuos sida och försvarade honom när han blev retad av de andra barnen i byn.

Svärdsskolan

Efter en tid börjar Yone sin lärlingstid i deras bys berömda svärdskola, följt av sin bror. Under deras år i träningsskolan i byn var Yone ofta tvungen att hålla ett vakande öga på Yasuo på grund av hans ganska impulsiva personlighet, medan Yasuo på något sätt finner sin förmåga att hantera svärd och får uppmärksamhet av byns äldste - Souma - och senare blir en av hans elever. Yone var lite orolig eftersom han vet att hans bror kan vara lite okontrollerbar, och han fruktar att Yasuo kan bli en dålig elev. Ändå avfärdar han det och litar på sin bror genom att ge honom ett lönnfrö, en symbol för ödmjukhet, för att visa sitt stöd. Saker och ting börjar förändras när kriget bryter ut med noxianerna, och Yone skickas till frontlinjen medan Yasuo motvilligt stannar kvar för att vakta de äldre i byn.

Brödernas rivalitet

En natt orkade Yasuo inte längre och lämnade sin post när han hörde strider i nästa dal. Detta visade sig vara ett ödesdigert val eftersom han fann sin mästare död när han återvände, och han blev huvudmisstänkt. Att fly från byn gjorde bara saken värre eftersom det innebar att han var skyldig till mordet på sin egen mästare. Yone får snart reda på mordet och klandrar sig själv för det och svär att spåra upp sin bror och låta honom betala för sina brott. Yone hittar snart sin bror och de två kämpar mot varandra till döden, där Yasuo går segrande ur striden. Döden var dock inte slutet för Yone då han vaknar upp och finner sig själv i andevärlden. Strax efter att han vaknat upp ser han en azakana fylld av ilska. Yone slår till azakana och dödar den i ett snabbt slag. Han svimmar och befinner sig i den materiella världen igen. Medan han försöker orientera sig hittar han en mask som verkar komma från den azakana han dödat. När han lyfter masken får han förmågan att se andra azakana.

Han får senare reda på att azakanas namn, när de väl lärt sig, kan reduceras till tröga masker av personifierade känslor. Med denna nya kunskap och förmåga vandrar han runt och letar efter andra azakana i hopp om att få veta namnet på den azakana som han hade dödat.

Editorial Office
igitems