Login / Join

Förstå Dota 2:s rankade system

När du spelar Dota 2 blir du mer bekant med de strategier som krävs för att vinna. Du bygger upp dina färdigheter, och i slutändan blir du en mer utmanande motståndare. Eftersom Dota 2 är ett spel där spelare ställs mot varandra är det bara rättvist att matcha spelare med liknande färdigheter.

Valve har justerat tillvägagångssättet för att para ihop spelarna för att få den mest rättvisa konkurrensen. Denna process kan snart förändras, men för tillfället är det viktigt att förstå rankingsystemet för att behärska Dota 2 som helhet.

Det rankade matchmaking-systemet i spelet är inte tillgängligt när du startar spelet första gången. Nybörjarspelare måste arbeta för att låsa upp det här spelet.

Fortsätt läsa för att lära dig allt du behöver veta om Dota 2s rankade system.

Vad är det rankade systemet i Dota 2?

Rankingsystemet i Dota 2, även kallat Ranked Confident, hjälper till att avgöra vilka spelare som ska matchas mot varandra. Detta uppmuntrar till mer utmanande strider och håller spelet rättvist för dem som spelar tillfälligt.

Aktiva spelare tenderar att rankas högre än de som spelar lite här och där. Algoritmen tar hänsyn till hur ofta spelarna spelar utöver det MMR de samlar på sig.

Vad är MMR?

MMR står för matchmaking rating. Det är ett poängvärdessystem som bestämmer rankningen av enskilda spelare. Under solospel kan en spelare vinna eller förlora 30 MMR baserat på matchens resultat. Individer vinner eller förlorar 20 MMR under lagspel.

Algoritmen som bestämmer rankningen

Dota 2 använder en algoritm som kallas Glicko och som är vanlig bland andra spel, till exempel Pokémon Go. Den upptäcker smurfar som kanske spelar i en lägre grupp och hjälper dem att vinna MMR, så att de placeras i rätt ranking. Dessutom identifierar den spelare som kanske inte presterar bra i sin ranking och justerar dem därefter.

Hur man får rankad matchning

Innan du oroar dig för ditt MMR och för att placeras i rätt bracket måste du först låsa upp den här spelfunktionen. Nybörjare måste genomföra några få steg:

  • Anslut ett giltigt telefonnummer till ditt konto.
  • Spela 100 timmar Dota 2
  • Fortsätter att spela tills ditt rankförtroende är över 30 procent.

Det spelar ingen roll vilket spelläge du börjar med. Allt spelande räknas till dina 100 timmar. Ju mer du spelar och ju mer du vinner, desto större chans har du att öka din MMR totalsumma, som identifierar din rankningsgrupp. Ett bättre MMR-tal innebär att du rankas högre.

När du spelar kalibreringsmatcher ökar du din procentuella andel av rangförtroende. Om du når 30 procent kan du låsa upp din första rang.

Hur mycket MMR får du per match och hur kan du vinna mer?

MMR är det poängvärde som avgör en rangordning. Spelare tjänar mer MMR när de vinner. På samma sätt minskar deras totalsumma när de förlorar matcher.

Det totala MMR du förlorar eller vinner från en match beror på din nuvarande ranking och din motståndares. Att ha en högre placering innebär att du kan vinna eller förlora upp till 30 MMR.

Du kan uppnå fler av dessa poäng genom att använda en Double Down Token. Dessa är dock endast tillgängliga för spelare som har ett Battle Pass.

Det finns många resurser som hjälper dig att förbättra ditt spel och tjäna mer MMR, snarare än att förlora dem. Dota 2-coachning är ett bra alternativ, medan YouTube-videor visar handling i realtid.

Vad är Dota 2-rankarna?

Det finns åtta rankningar i Dota 2. Var och en innehåller fem underrankingar. Spelare i Herald-rankingen kan till exempel vara Herald One, Herald Two, Herald Three, Herald Four eller Herald Five. Detta gäller för alla andra rankingnivåer utom Immortal. Det finns inga undernivåer eftersom det är den högsta möjliga rankingen.

Dota 2-rankningarna från botten till toppen är följande:

  • Herald
  • Guardian
  • Crusader
  • Archon
  • Legend
  • Forntida
  • Gudomlig
  • Odödlig

Ju mer MMR du samlar på dig, desto mer stiger du i rankingen.

Vilka är de mest populära rankningarna?

Förutom MMR spelar andra faktorer in i din ranking. Valve försöker hålla en korrekt fördelning av spelare inom vissa rankningar för att säkerställa rättvis matchmaking.

Överraskande nog finns det fler Immortals än du kanske tror. Även om det inte är i närheten av att vara den mest befolkade rankingen - på grund av dess intensiva uppnåbarhet - finns det mer än 80 000 Dota 2-spelare inom denna kategori.

De mest rankade spelarna finns i Archon One-rankingen. Den minst befolkade rankingen är Herald One, troligen på grund av att folk tenderar att hoppa ut från denna nivå inom kort. Dessutom är den minst befolkade nivån totalt sett Divine, rankingen strax före Immortal.

Den nedersta raden

Rankingen är en viktig del av spelupplevelsen i Dota 2. Den hjälper till att para ihop spelare med rättvis konkurrens så att de ständigt utmanas, men i en motiverad omfattning.

Du kan öka din ranking genom att spela oftare och tjäna MMR genom matchvinster - antingen som lag eller solo.

Editorial Office
igitems