Login / Join

En djupdykning i FPS-problem i Counter-Strike 2

Counter-Strike 2 (CS2) har varit en mycket efterlängtad release, men som många AAA-titlar är den inte utan tekniska problem. Ett av de vanligaste problemen som spelare stöter på är en betydande minskning av FPS (Frames Per Second), vilket gör spelet mindre njutbart och påverkar CS2-rankade matcher. Den här artikeln syftar till att ge lösningar som hjälper dig att öka CS2-prestandan och lösa tekniska problem i Counter-Strike.

Problemet

FPS i CS2 har minskat avsevärt jämfört med föregångaren CS:GO. Detta har gjort spelet ospelbart för många, särskilt de med enklare datorer. Problemet är inte bara begränsat till spelets grafik utan påverkar även spelelement som VFX, Smokes och Molotovs.

Analys av data: FPS-fall över olika system

Data indikerar att FPS-problem i CS2 är ett utbrett problem som påverkar ett stort antal spelare, oavsett deras systemkonfigurationer. Benchmark-tester visar en betydande minskning av FPS jämfört med CS:GO, särskilt på enklare system.

Spelets uppdaterade motor och förbättrade VFX är viktiga bidragande faktorer till dessa FPS-minskningar. Detta är särskilt oroande för spelare som använder äldre hårdvara, eftersom CS2:s systemkrav har ökat jämfört med föregångaren CS:GO.

Tester utförda på olika systemkonfigurationer, inklusive i5 8500 med GTX 1060 @1080p, i3 10300 med RTX 2060 @1080p, i7 8700 med GTX 1650 @1080p och AMD Ryzen 5600x med RTX 3080 @2k, bekräftar att FPS-minskningar är ett universellt problem. Även om tweaks och inställningar kan ge viss lindring är de inte en permanent lösning på det underliggande problemet.

Traditionella tweaks

Även om Valve har varit ganska tystlåtna i frågan finns det några traditionella tweaks som kan hjälpa dig tills en officiell uppdatering släpps. Dessa inkluderar:

  • InaktiveraNVIDIA Reflex: Detta kan hjälpa till att minska input lag.
  • Ställ in Låg latens till På i NVIDIA-inställningarna: Detta kan också hjälpa till med input lag.
  • Anpassade startalternativ: Genom att använda specifika startalternativ kan du göra spelet smidigare och åtgärda problem med gummiband.

Avancerade inställningar

Mer avancerade användare kan gå in i spelets grafikinställningar och Nvidias kontrollpanel för att göra ytterligare justeringar. Dessa inkluderar:

  • Ändra spelets grafiska inställningar: Om du sänker inställningar som kräver mycket, t.ex. skuggor, kan du öka FPS.
  • Inställningar för grafisk kontrollpanel: För Nvidia-användare kan inställningar som "Maximum Pre-rendered frames" och "Threaded optimization" justeras för bättre prestanda.

Uppdatera drivrutinerna

Att hålla drivrutinerna uppdaterade är avgörande för optimal prestanda. Både Nvidia och AMD släpper regelbundet drivrutinsuppdateringar som kan förbättra FPS avsevärt och lösa andra tekniska problem.

Schemaläggning av hårdvaruaccelererad GPU

Den här funktionen introducerades i Windows 10 May 2020-uppdateringen och kan förbättra frameraten på enklare datorer. Den kan dock också orsaka instabilitet ibland.

Slutsats

FPS-problem i CS2 är ett stort problem för många spelare, och påverkar både casual gamers och de som siktar på CS2-rankade matcher. Medan du väntar på en officiell fix kan dessa tweaks och inställningar hjälpa dig att öka CS2-prestandan och lösa tekniska problem i Counter-Strike. Vi hoppas att den här guiden hjälper dig att komma tillbaka till spelet.

Editorial Office
igitems