Login / Join

Dota 2: Bör du spela?

Dota 2 är ett MOBA-videospel (multiplayer online battle arena). Det är uppföljaren till Defense of the Ancients. Som uppföljare till en community-skapad mod kräver Dota 2 en hel del team-centrerat arbete. Om du är helt ny i spelet måste du avsätta mycket tid för att lyckas på slagfältet.

Borde du börja spela det här spelet?

Det korta svaret är ja. Det finns så många positiva saker som kommer ut av att spela Dota 2. Som ett spel skapat av en gemenskap finns det massor av resurser som kan hjälpa dig att förbättra och bygga upp din förståelse för teknikerna.

Spelets förutsättningar

Varje strid består av två lag om fem personer. Varje lag försvarar sin struktur som kallas "Ancient". Målet är att förstöra det andra lagets struktur. Precis som andra MOBA-spel, till exempel League of Legends (LoL), har Dota 2 fem huvudroller med över hundra hjältar att välja mellan. Att välja rätt hjältar för specifika positioner kan hjälpa ditt lag att nå framgång.

Något som särskiljer Dota 2 är dess betoning på lagarbete och strategi. Spelare som är intresserade av Dota 2 bör spela om de gillar MOBA-spel som satsar på en community-baserad upplevelse.

Dessutom är det ett populärt spel på grund av dess tävlingsinriktade natur och beroende av strategi. När spelarna har en effektiv strategi kan de uppnå högre och mer tillfredsställande belöningar. Dota 2 växer också inom den professionella scenen.

Medan LoL har lag som tävlar över hela världen, expanderar Dota 2 denna nivå av spelande.

Är spelet nybörjarvänligt?

Personer som inte är bekanta med MOBA-spel kanske vill välja ett annat till att börja med. Jämfört med andra liknande e-sporter är Dota 2 på den mer utmanande sidan. Det betyder dock inte att det är omöjligt att bemästra.

Spelare som har erfarenhet av andra MOBA-spel har lättare att vänja sig vid Dota 2. För nybörjare är det dock svårare på grund av de många karaktärerna. Att lyckas i spelet handlar ofta om att matcha hjältar till rätt roller baserat på deras färdigheter. Oavsett vem som börjar spela tar det därför lite tid att vänja sig.

Mer engagerade spelare kan vanligtvis få kläm på Dota 2 inom ett par månader. Mer avslappnade spelare kan bemästra spelet mellan tre månader och ett år - beroende på hur mycket tid de spenderar på att spela.

Vilket läge ska en nybörjare börja med?

Valve har nyligen lagt till ett nytt spelläge för nybörjare för att testa vattnet i spelet. Detta innebär dock att du tävlar mot andra nybörjare, så du får ingen utmaning.

Istället rekommenderas att nybörjare börjar med Bot-matcher. Här börjar du tävla mot automatiserade robotar, som har fler färdigheter. Du vänjer dig vid spelet utan konsekvenserna av att spela mot mer konkurrenskraftiga motståndare samtidigt som du undviker andra spelare med liten eller ingen erfarenhet.

Är Dota 2 dyrt?

Spelet är helt gratis att spela. Det finns dock köp tillgängliga i spelet som kan öka över tiden. Att spendera pengar är inte nödvändigt för att bli involverad, men det kan förbättra din spelupplevelse.

Tips för att komma igång

Det finns ett par saker som spelare kan göra för att underlätta för dem i spelet.

Eftersom Dota 2 är starkt lagorienterat måste spelarna vara kommunikativa och ha ett enhetligt tankesätt. Lagets välbefinnande bör komma före individuella behov. Att vara en lagspelare är en nödvändig egenskap att ha när man spelar.

Tillsammans med detta är kommunikation. En väloljad maskin kan inte fungera utan samtal. Att kommunicera med dina lagkamrater kan hjälpa dig att åstadkomma mer och få större framgång när du besegrar din motståndare.

När det gäller spelspecifika tips för att förbättra din förtrogenhet med Dota 2 bör nybörjare börja med de enklare hjältarna. Detta är ett mer uppenbart tips, men att förstå vilka de mindre imponerande karaktärerna är kan hjälpa nybörjare att tackla spelet på ett mer uppnåeligt sätt.

Om du inte är säker på vilka färdigheter varje hjälte har, bör du prova funktionen "Demo Hero". När du bläddrar igenom listan kan du hitta den här knappen som, när du klickar, tar dig till ett separat avsnitt för att prova en hjältes kapacitet. På så sätt behöver du inte vara i en match för att förstå vad en karaktär kan och inte kan göra.

Slutligen, glöm inte din inventering. Dota 2 handlar om strategi, och föremålen i din ryggsäck kan göra eller bryta en tävling. Att förstå funktionaliteten hos varje föremål innan du går in kan hjälpa dig att bli mer framgångsrik.

Vad du behöver

Dota 2 är ett invecklat MOBA-spel, men det kräver ingen avancerad hårdvara. Allt du behöver är en pålitlig dator. Spelet är kompatibelt med de flesta.

Slutresultatet

Dota 2 är ett komplext multiplayer online battle arena-spel som kan innebära vissa utmaningar i början. Den som inte är bekant med denna e-sportstil kanske inte vill börja med Dota 2, men spelare som är det bör prova det.

Editorial Office
igitems