Login / Join

Det nya rankade systemet i Overwatch 2

Overwatch 2 finns på konsoler och datorer, och vissa spelare tycker att rankningsstrukturen är komplicerad. Att avancera har blivit ett problem eftersom de är otydliga med rankningen.

Den här artikeln kommer att hjälpa till att förklara rankingsystemet för sådana spelare och utforska hur du kan dra nytta av det för att avancera i spelet.

Att låsa upp hjältar och karaktärer är viktigt för tävlingsspel och för att delta i rankade insatser.

Förklaring av rankingsystemet i Overwatch 2

Kompetensspel i Overwatch 2 använder rankingsystemen Role Queue eller Open Queue.

Open Queue tillåter spelare att delta i vilken klass de vill i spelet.

Role Queue kräver att lagen har en tank, två support och två damage. Det erbjuder en rangordning för särskilda klasser, medan Open använder en allmän klassificering.

Rankingsystemet måste först låsas upp innan du kan få tillgång till tävlingsspel. Detta är tillgängligt för nybörjare när de avslutar FUTE-instruktionen och triumferar i 50 Quick Play-spel.

Spelare som klarar av nivå 25 i originalspelet får också omedelbar tillgång till rangordnat spel.

Konkurrensspel är nödvändigt för nya spelare eftersom det ger dem tid att förbereda sig för högre mål i spelet. Det förhindrar också att nybörjare bromsar upp erfarna spelare i spelet eftersom de inte kan bli parade med dem.

Overwatch 2 Ranked Skill Tiers

Sju medaljer i varje skicklighets nivå representerar uppdelningen av rangerna. Varje rang har fem numeriska indelningar som ökar i svårighet när du går uppåt. Detta innebär att du avancerar till Platinum-5 först efter att ha vunnit sju matcher i Gold-1.

De sju medaljerna anges nedan:

  • Brons 5-1
  • Silver 5-1
  • Guld 5-1
  • Platina 5-1
  • Diamant 5-1
  • Master 5-1
  • Grandmaster 5-1

En topp 500-ledartavla och en ikon för rankning publiceras två veckor efter varje säsong.

Om säsongen innehåller en ny hjälte kommer den att bli spelbar endast i rankade tävlingar. De 500 spelarna med de högsta rankningarna listas sedan på topplistan.

Detta är en ögonblicksbild av de bästa spelarna, och individen behöver inte vara i en specifik rang för att vara berättigad till det. Du måste dock först spela 25 matcher i Role Queue eller 50 matcher i Open Queue.

De flesta av dessa 500 spelare är stormästare och mästare för att komma ut i topp bland tusentals andra spelare.

Dessutom kommer matchbetyget att förfalla eller sänkas om du inte spelar under en längre tid. Det är utformat för att placera dig i enklare matcher om du är lite ringrostig.

Hur grupper fungerar i tävlingslägen

Gruppspel har flera begränsningar i Overwatch 2:s tävlingslägen. Spelare i skicklighetsnivåerna brons, silver, guld, platina och diamant kan slå sig ihop med så många personer som möjligt. De måste dock vara inom en skicklighetsnivå från dem. Mästarspelare kan också bilda grupper med ett obegränsat antal andra spelare.

I de två högsta rollerna blir allting strängare. Spelare som är stormästare får bilda grupper med en annan spelare inom tre färdighetsnivåer från dem. Dessutom kan endast en annan spelare i sin regions topp 500 gruppera sig med de övergripande topp 500-spelarna.

Editorial Office
igitems