Login / Join

Den ultimata guiden till klankapital i Clash of klaner för att förbättra ditt spel

Clash of Clans är ett trendigt mobilspel som uppdateras ofta för att ge sin aktiva användarbas något nytt. I en nyligen genomförd uppdatering har de tagit bort flaggor som gjorde det möjligt för spelarna att visa upp sin nationalitet.

Clan Capital är en av de nyaste och mest populära funktionerna som lagts till i spelet. Detta spännande spelläge låter spelarna bygga sin huvudstad och tävla mot andra klaner om dominans.

I den här guiden tar vi upp allt du behöver veta om Clan Capital för att hjälpa dig att förstå hur du spelar det här spelläget och några tips för att hjälpa dig att lyckas.

Förstå grunderna i Clan Capital

Clan Capital består av flera distrikt där du måste använda Capital Gold, som du får genom att omvandla Home Village och Builder Base med hjälp av Forge för att bidra till byggnaderna i distriktet.

För att delta i Clan Capital måste du först vara med i en klan (XP-nivå 2 eller mer) och ha ett stadshus uppgraderat till nivå 6. Ju högre nivå på din Capital Hall, desto fler byar kan din klan låsa upp.

Det primära målet i Clan Capital är att arbeta tillsammans med ditt lag och slåss mot fiender för Capital Gold och andra belöningar.

Vad du behöver veta om Clan Capital

Vissa spelare föredrar coachningslektioner för att hjälpa dem att förbättra sig i spelet, medan andra gillar att läsa guider och tips för att förbättra sig. Här kommer vi att vägleda dig om de kritiska aspekterna av Clan Capital.

Flygmaskinen, smedjan och handlaren

För att befästa din klan och se till att du har ett starkt försvar måste du arbeta för att skaffa flygmaskinen, uppgradera din Forgeoch besöka handlaren för att få föremål som ofta är svåra att få tag på.

Huvudstadsdistrikt

Capital Districts är områden i din Clan Capital som du kan anpassa och uppgradera. Varje distrikt har ett unikt syfte, till exempel att producera resurser, träna trupper eller försvara din huvudstad. Det är viktigt att planera din huvudstadslayout noggrant för att få ut det mesta av varje distrikt.

Varje distrikt har ett annat tema som hjälper spelarna att låsa upp trupper, trollformler och byggnader som är avgörande för deras framgång.

Raid Weekends och Capital Raids

Raid Weekends är speciella evenemang varje helg, under vilka du kan tjäna bonusar (Capital Gold och Raid Medals) genom att delta i Clan Capital-strider.

Capital Raids är storskaliga strider där flera klaner ställs mot varandra och den vinnande klanen får många Clan Medals. Evenemanget har 50 spelare som kan slåss upp till 5 gånger under den tre dagar långa raiden. Intressant nog återställs inte skadorna som en spelare gör och de fällor som spelarna sätter upp rustas inte upp igen förrän evenemanget är slut!

Distriktsvänliga utmaningar

District Friendly Challenges låter spelarna testa sina färdigheter mot varandra i en kontrollerad miljö. Detta kan vara ett utmärkt sätt att öva och förfina sina strategier innan man tar sig an andra klaner i mer seriösa strider.

Spelare som deltar i District Friendly Challenges måste attackera med hjälp av Capital Army. Den spelare som initierar utmaningen kan delta i attackerna, men endast en utmaning per distrikt kan vara aktiv åt gången.

Klanernas huvudstadsplanering

Att ha den bästa layouten är avgörande för att lyckas i Clan Capital-evenemanget. Klanmedlemmar kan bidra till att bygga den bästa basen, men endast ledaren och medledarna kan göra ändringar.

Ändringar som görs under Raid Weekend-eventet kommer inte att ske förrän matchmaking avslutas. För närvarande finns det inget alternativ för att kopiera baslayouter för Capital Peak, så spelarna måste ordna sina baser manuellt.

Terrains och försvar

Det finns olika terrängformer och försvar i Clan Capital. Terrängen inkluderar vatten, klippor och broar, vilket kan påverka truppernas rörelse.

Å andra sidan finns det många försvar, inklusive Cannon, Super Wizard Tower, Mega Tesla, Blast Bow, Multi Cannon, Rapid Rockets och Capital Hall.

Varje försvar har en unik förmåga att försvara sig mot mark- eller luftenheter, orsaka stänkskador eller zappa fiender, bland annat.

Arméträning

Clan Capital gör det möjligt för trupper att vara stridsberedda utan träningstid. Utbildningsalternativet är tillgängligt i armélägret i Clan-distrikten, där den totala armélägerstorleken är den kombinerade styrkan i alla Capital-distrikt.

Upplåsta trupper och trollformler är tillgängliga för alla strider, oavsett spelarens nivå. Spelare kan inte använda hjältar från Builder Base och Home Village under strider.

Trupper och trollformler

Spelare måste bygga individuella baracker för varje trupp för att låsa upp trupper i Clan Capital, till skillnad från i Home Village. Uppgradering av barackerna uppgraderar automatiskt trupperna.

Clan Capital har 14 trupper och fem trollformler, som alla kräver en Spell Factory. Besvärjelser förblir aktiva under alla attacker och överförs till nästa strid i samma klandistrikt. Uppgradering av fabrikerna uppgraderar trollformlerna, vilket kan vara något för spelarna att fokusera på.

Belöning

Spelare kan tjäna belöningar genom Capital Gold och Raid Medals i spelet. För att uppgradera byggnader behöver du Capital Gold som du kan tjäna genom att hantverka Home Village och Builder Base resurser som finns i Forge.

Du kan tjäna Raid Medals genom Clan Capital-attacker och använda dem för att köpa trupper, donera Clan Castle-trupper och byta föremål. Spelare kan kontrollera sina totala belöningar för offensiva och defensiva resultat och den totala Capital-bytet som tjänats in efter Raid Weekend.

Med så många spelare som spelar samtidigt kan det påverka nedladdningstiden för uppdateringar. Om du har problem med nedladdningen eller om du upplever långsamma hastigheter kan du kolla in vår felsökningsguide.

Editorial Office
igitems