Login / Join
CoC

Den omfattande guiden till smedjan i Clash of Clans

Smidet är en viktig byggnad i Clash of Clans som gör det möjligt för spelare att producera och samla kapitalguld, en viktig resurs för att uppgradera din klankapital. Att förstå Forges mekanik kan avsevärt förbättra ditt spel och bidra till din klans övergripande framgång. Den här guiden går igenom smedjans funktioner, hur man maximerar dess fördelar och tips för effektiv resurskonvertering.

Låsa upp smedjan

Smidet blir tillgängligt när ditt rådhus når nivå 6. Dessutom måste du vara en del av en klan som är på nivå 2 eller högre för att få tillgång till klanens huvudstad, där smedjan finns.

Två sätt att tjäna kapitalguld

Automatisk produktion

Smidet genererar automatiskt satser av kapitalguld utan kostnad, som kan samlas in var 24:e timme. Hur mycket kapitalguld som produceras beror på din rådhusnivå. Denna timer kan inte snabbas upp med ädelstenar eller på något annat sätt.

Tillverkning av kapitalguld

Spelare med Rådhus 9 eller högre kan tillverka ytterligare kapitalguld med hjälp av resurser från hembyn och byggbasen. Tillverkningen kräver en gratis byggare och tar tre dagar att slutföra, även om detta kan påskyndas med byggarboostar eller ädelstenar.

Resurskrav för tillverkning

  • Guld och Elixir: Tillgängliga från Rådhus 9
  • Guld och Elixir för Byggare: Kräver Byggarhall 8
  • Mörk Elixir: Tillgängligt från Rådhus 13

Förstärkning av smedjan

Boost för byggare

Byggarboosten minskar den tid och de resurser som krävs för att omvandla till kapitalguld. Denna boost är tillgänglig via guldpasset.

Byggare-dryck

Denna dryck minskar också den tid det tar att omvandla resurser till kapitalguld.

Uppgradering av väggar

Även om smedjan främst fokuserar på produktion av kapitalguld är det värt att nämna att de resurser du sparar kan användas för vägguppgraderingar i din hemby. Dessutom, om du har bråttom, kan du alltid fylla på din produktion av kapitalguld med ädelstenar.

Slutsats

Forge är en viktig byggnad som varje Clash of Clans-spelare bör använda till fullo. Från automatisk produktion av kapitalguld till att tillverka ytterligare resurser, erbjuder Forge olika sätt att samla kapitalguld, vilket är viktigt för att uppgradera din klankapital.

Editorial Office
igitems