Login / Join

De bästa Valorant-agenterna för nybörjare: Tips och rekommendationer

Välkommen till en av de galnaste och mest populära FPS-spelen för taktiska skyttar! Om du vill ha lite kul med vänner, förbättra dina färdigheter och ta dig upp i rang för att tävla i Premier Open Beta har du kommit till rätt ställe.

En av de aspekter som görValorantså spännande är dess agenter. Varje agent har unika färdigheter och förmågor, och när du går framåt i spelet låser du upp dem en efter en.

Som nybörjare kan du dock bli överväldigad av antalet tillgängliga agenter och kanske inte vet vilka du ska välja.

De fyra mest nybörjarvänliga Valorant-agenterna

För närvarande har Valorant-listan 20+ agenter, där Gekko är det senaste tillskottet i laget. För dem som precis installerat spelet är det dock bäst att hålla sig till de lättaste agenterna att spela, som vi listar nedan. Vi hoppas att du hittar någon som du kan spela huvudroll i slutet av det här inlägget!

  1. Sage - Sentinel

Först ut har vi Sage, helandets drottning. Hennes förmågor inkluderar följande:

  • Helande av sig själv och sinlagkamrater.
  • Återuppliva fallna allierade.
  • Sätta upp väggar för att blockera områden.

Den här väktaren är en utmärkt agent i ditt lag, särskilt i kopplingssituationer där du behöver lite healing för att komma tillbaka i spelet.

Du kan också använda hennes "Slow Orbs" för att fördröja fiender från att ta sig in på en plats, särskilt om du håller den ensam.

  1. Reyna - Duellist

Om du letar efter en agent som är lite mer aggressiv kan du överväga Reyna. Hon är en duellist, vilket innebär att hennes färdigheter är inriktade på att ta ner fiender. Observera dock att Reynas förmågor är starkt baserade på ditt mål.

Denna mexikanska agent kan läka sig själv genom att konsumera en "Soul Orb" och bli osårbar efter att ha tagit ner en motståndare, men bara om hon får det sista skottet.

Hennes "Leer" kan tillfälligt förblinda fiender framför henne, vilket ger Reyna tid att ta sig förbi dem. Dessutom ger hennes ult henne tillfällig oövervinnerlighet, vilket gör att hon kan ge sig ut på en dödande frenesi.

  1. Killjoy - Skyddsvakt

Å andra sidan, för spelare som älskar att blanda upp saker och ting, är Killjoy en annan bra agent för nybörjare.

Detta tyska geni handlar om att sätta upp fällor och försvar för att hålla fiender på avstånd. Använd hennes ult (Lockdown) för att blockera ett område eller sakta ner fiender, vilket gör det lättare för lagkamrater att driva framåt eller hålla platsen efter plantering.

Killjoys unika spelstil och roliga verktyg kommer säkert att överraska dina motståndare och ge dig ett övertag i strid.

  1. Brimstone - Controller

Till sist har vi pappan på listan, Brim. Den här kontrollern är ett utmärkt val för dem som vill stötta sitt lag på avstånd. Han kan släppa rökskärmar som skymmer fiendernas sikt eller till och med döljer ditt lags rörelser.

Brimstones ult (Orbital Strike) kallar på ett kraftfullt luftangrepp för att utplåna fiender i ett utsett område.

Tips för att välja den bästa agenten för din spelstil

Till skillnad från andra taktiska skjutspel handlar Valorant om val av agent och att spela efter dina förmågor. Att välja rättagentkan resultera i en fantastisk spelupplevelse, förbättra ditt mål och hjälpa dig att konkurrera bättre i rankade matcher.

  • Välj en agent som passar dina färdigheter och din personlighet

Öva på skjutbanan för att förstå ditt spel och välj en agent som passar till det. Om du är bra på att hålla platser och spela defensivt kan Sage vara ett bra val. Reyna är dock bättre för dig som föredrar flankmanövrar och att vara aggressiv.

  • Komplettera ditt lag

Det handlar inte bara om dina färdigheter i Valorant utan också om hur bra du spelar med ditt lag. När du väljer en agent ska du komma ihåg att de ska komplettera dina allierade och arbeta mot ett gemensamt mål.

I det här fallet, om ditt parti har tre defensiva agenter, kan du överväga att välja en duellist och en kontrollant för att balansera laget.

  • Öva på skjutbanan

När du har kommit fram till hur du vill spela är det dags att träna med de agenter som passar din stil. Åk till skjutbanan och prova deras förmågor. Se vilka du gillar mest och som får dig att känna dig bekväm när du spelar.

Skjut robotar i medelhastighet för att förbättra ditt sikte, vilket är avgörande om du gillar att spela Reyna, till exempel.

  • Tänk på vilka kartor du spelar

OlikaValorantagenter fungerar bättre på vissa kartor än andra. Om du spelar på kartor med smala korridorer, som Bind, bör du överväga Killjoy, som är utmärkt för att stoppa fiendens framstötar med sitt "torn".

  • Titta på proffsen

Ta dig tid att titta på professionella spelare och se vilka agenter de använder. Även om deras spelstil skiljer sig från din kan du ändå lära dig mycket av deras rörelser i spelet och placering av hårkorset.

Avslutande ord

Att välja rätt Valorant-agent för din spelstil kräver övning, experimenterande och förståelse för din personlighet och själva spelet.

Kom ihåg att övning är nyckeln till att förbättra dina färdigheter och klättra på rankstegen oavsett vilken agent du väljer. Tillbringa tid på skjutbanan, lär dig hur din agents förmågor fungerar och försök att kommunicera med ditt team. Med passion och engagemang kommer du att bli ett proffs på nolltid!

Editorial Office
igitems