CoC

Att bemästra den senaste uppdateringen av Clash of Clans: Tips och tricks

Clash of Clans blev ett av världens mest populära mobilspel kort efter lanseringen 2012. Att skapa klaner och starta krig med andra är så spännande för de flesta spelare.

Förutom spännande strider erbjuder detta videospel en tillfredsställande spelslinga, en väldesignad konststil och utmaningar för att förbättra strategiska och beslutsfattande förmågor.

Men då och då kommer en uppdatering som ger Clash of Clans fler förbättringar. Den senaste versionen, som släpptes i juni 2023, var inget undantag. Här är de tips och tricks du behöver för att bemästra den!

Bästa tips och tricks för att spela den senaste uppdateringen av Clash of Clans

Det finns många saker du bör veta innan du spelar Clash of Clansmen här är en sammanfattning av de bästa tipsen och knepen för att bemästra den senaste uppdateringen och lyckas.

#1 Uppgradera dina guld- och elixirförråd

Oavsett om du är en expertspelare eller bara vill komma in i Clash of Clans-världen är det en viktig uppgift att uppgradera dina guld- och elixirförvaringsbyggnader.

Spelare kommer att behöva en viss mängd valuta för att uppgradera vissa byggnader. Nivå-1-lagringsenheter kanske dock inte är lämpliga för stora uppgraderingar. Därför bör du hålla dem uppdaterade.

Att uppgradera ditt försvar och andra saker är också avgörande, så du bör inte ignorera dessa element. Helst bör du prioritera lagringsenheter tidigt och hålla dina torn och väggar uppgraderade under hela spelet. Detta är ett av de bästa tipsen för nybörjare!

#2 Uppgradera din stad

Förutom guld- och elixirförråd måste du uppgradera din by för att låsa upp nya byggnader eller uppgradera befintliga och förbättra dina försvarsstrukturer.

Det första steget är att samla resurser, såsom ädelstenar, guld och elixir. Du bör också börja förbereda dig för uppgraderingar av byn och prioritera de du behöver mest för att uppnå dina mål.

Om du planerar att uppgradera din stadskapa en strategi för att definiera hur du ska börja och undvika att slösa tid genom processen.

#3 Undvik att använda ädelstenar för ofta

Många använder ädelstenar för att snabba upp saker, men att göra det för ofta kan vara ett stort misstag. Denna typ av premiumvaluta kan påskynda uppgraderingar och byggnader.

Spelare bör dock spara så många ädelstenar som möjligt under hela spelet. Om du spenderar alla dina ädelstenar på snabba uppgraderingar eller byggnader blir det svårare att köpa andra saker med den här valutan.

Den första byggstugan kostar 250 ädelstenar, men du behöver mer för ytterligare inköp. Därför bör du bara spendera dem efter att du har köpt alla dina hyddor.

#4 Lär dig mer om de nya dryckerna

Potions är många spelares favoritfunktioner. Du kan placera ut dem på fältet under en attack för olika effekter, som att läka enheter eller hoppa över fiendens väggar.

Alla spelare bör känna till de olika dryckerna och om möjligt testa dem i enspelarkampanjen.

I Clash of Clans-uppdateringen från juni 2023 ingick till exempel Pet Potion. Den liknar forskningsdrycken och ökar ditt husdjurs uppgraderingshastighet med 24x i en timme om du inte använder andra föremål för att förlänga dess varaktighet.

#5 Förstå skillnaderna mellan Grand Warden och Apprentice Warden

Med den nya uppdateringen har Clash of Clans utvecklingsteam introducerat Apprentice Warden. Det är en ny mörk trupp som finns tillgänglig från Rådhus 13 efter att Dark Barracks uppgraderats till nivå 10.

Apprentice Warden kan hoppa över väggar och har Life Aura för att öka de omgivande truppernas poäng, precis som Grand Warden. Det finns dock tre viktiga skillnader mellan dessa två:

  • Grand Warden har förmågan Eternal Tome, men det har inte Apprentice Warden.
  • Apprentice Wardens HP har inget tak, så den är mer kraftfull än Grand Warden.
  • Apprentice Warden är alltid en marktrupp.

De sista tankarna

Vill du behärska den senaste uppdateringen av Clash of Clans? Det är inte raketvetenskap! Du måste bara följa tipsen ovan, lära dig om de nya föremålen och tilläggen och börja öva!

Editorial Office
igitems