Login / Join

Arcane säsong 2: Allt du behöver veta

Arcane är en fantasyanimerad streamad tv-serie på Netflix som avslöjades i oktober 2019 för att fira tioårsdagen av League of Legends, ett MOBA-spel (multiplayer online battle arena) som utvecklats av Riot Games. Serien är baserad på League of Legends - med hjälp av multiverser och flera karaktärer som utgör spelet, kallade champions, med olika stilar, roller, ursprung och bakgrunder. Den skapades för att uppfylla en filmisk upplevelse för deras lojala fans och spelare genom animation och berättande av mästarna som de spelar i spelet, enligt Riot. Njut av de legendariska Champions genom att köpa ett billigt LoL-konto med allt redan upplåst.

Om den första säsongen

Riot Games samarbetade med Fortiche Productions för att navigera utvecklingen av serien. Den första säsongen kretsade kring livet för mästarna Jinx och Vi i deras fiktiva världar Pilthover och Zaun. Det har bekräftats att Arcane nära följde den redan existerande bakgrunden och berättelsen om mästarna i detta spel, med några ändringar i designen och liknande.

Historien började med de två ikoniska mästarna som krigsföräldralösa och utvecklades för att visa klyftan mellan städerna som orsakades av ett misslyckat försök att förena dem. Den visade också hur andra mästare förvandlades som om de till och med bara var bifigurer, till exempel Jayce, som uppfann en viktig anordning som också var roten till flera mästares kraft, och hans motsvarighet Silco, som uppfann en medicin som orsakade många karaktärers undergång.

Den uppslukande förföljelsen av berättelsen genom animation fångade tittarnas hjärtan. Efter att ha lanserat den nio avsnitt långa serien, IMDb produktionsmedlemmar och fans IMDb dess framgång, som gav nio Annie-nomineringar och blev en genomgående succé, som till och med erkändes av IMDb som det högsta betyget för en originalserie från Netflix.

Den efterlängtade andra säsongen

En efterlängtad andra säsong är en oundviklig vändning efter att ha fått stor uppmärksamhet och feedback från massmedia. Netflix bekräftade att serien kommer att vara tillbaka 2023, tre år efter att det sista avsnittet släpptes. Även om den första säsongen tog sex år att göra, uppgav Nicolo Laurent, Riot Games vd själv i en tweet att fans och tittare inte skulle behöva vänta så länge. Fortiche Productions stannar för att hjälpa dem att uppnå detta.

Teasern för den efterlängtade andra säsongen publicerades av Arcanes officiella Twitterkonto bara en dag efter att den första säsongens sista avsnitt släppts. Fans spekulerade genom teasern att ytterligare en mästare kommer att göra debut, även om dess röstskådespelare ännu inte har bekräftats. Samtidigt kommer de ursprungliga skådespelarna att återvända, Hailee Steinfeld som Vi, Ella Purnell som Jinx och Kaitie Leung som Caitlyn.

Arcane Season I hade ett exklusivt format där tre avsnitt släpptes samtidigt eftersom Riot var fast beslutna att lanseringen av denna serie skulle vara en del av firandet av 10-årsjubileet. Det fanns uppdrag och belöningar att låsa upp i League of Legends som var kopplade till de avsnitt som släpptes. Det förväntas att säsong II kommer att följa samma mönster så snart den sänds. Trots detta antydde en av skaparna att serien inte skulle förbli som den är utan kanske skulle följa ett filmformat i framtiden för att lyfta fram andra mästare och deras historier. League of Legends har flera fiktiva världar med 159 mästare, och de siktar på att utöka serien i samma takt som spelet, med tanke på att de är länkade. Skaparna har som mål att fortsätta det de har påbörjat och ansluta mer till sina lojala fans.

Är du sugen på att lära dig mer om League of Legends? Kolla in vår artikel om Wild Rift positioner!

Editorial Office
igitems