Login / Join
Valorant

Valorant mobil beta: De senaste nyheterna och läckorna

Riot Games taktiska skjutspel, Valorant, har tagit esportvärlden med storm sedan det släpptes. Med sin framgång på PC är det ingen överraskning att Riot utforskar andra plattformar, inklusive mobil. Nya upptäckter tyder på att Valorant Mobile inte bara är en möjlighet utan aktivt under utveckling.

Beta-lanseringen i Kina

Enligt rapporter har en beta-testversion av Valorant Mobile lanserats i Kina och kommer att fortsätta fram till mitten av augusti. Denna version utvecklas specifikt för den kinesiska marknaden, efter lanseringen av en unik kinesisk version av Valorant bara två veckor tidigare. Detta steg visar Riots strategi att tillgodose specifika regioner med skräddarsydda versioner av sina spel.

Global version i pipeline

Medan den kinesiska marknaden upplever betaversionen, är en global version av Valorant Mobile också på gång. Denna version kommer att vara tillgänglig för alla regioner utom Kina. Riot Games har ett rykte för att se till att deras spel är polerade innan de släpps, och de verkar ta samma noggranna tillvägagångssätt med Valorant Mobile. De är enligt uppgift ovilliga att släppa några versioner förrän de är nästan perfekta.

Data miners avslöjar mobil kod

Data miners har varit avgörande för att avslöja ledtrådar om Valorant Mobile. De har hittat kodsträngar och ett mobilt användargränssnitt, vilket tyder på aktiv utveckling av en mobilversion. Riots intresse för mobilspel är inte nytt. Med framgångsrika mobilanpassningar av Teamfight Tactics, Legends of Runeterra och League of Legends (Wild Rift) verkar Valorant vara nästa logiska steg. Spelets optimering är redan lovvärd på PC, vilket gör en mobilversion genomförbar inom en snar framtid.

Spekulationer om lanseringsdatum

Även om spänningen är påtaglig är det viktigt att hantera förväntningarna. Riot Games har inte meddelat någon officiell bekräftelse eller något lanseringsdatum för Valorant Mobile. Med tanke på bevisen och Riots meritlista kan det dock inte vara för länge innan spelare kan uppleva Valorant på sina mobila enheter.

Valorants konsolversion

Förutom mobilversionen har Riot också antytt en konsolversion av Valorant. Utmaningen ligger i att säkerställa att spelets exakta inriktning och mekanik översätts väl till konsolkontroller. Riot har tidigare sagt att de bara skulle släppa spelet på andra plattformar om de kan behålla spelets väsen och känsla.

En ny gräns för Valorant

Valorants potentiella expansion till mobil- och konsolplattformar innebär Riot Games ambition att dominera esportscenen över alla enheter. När linjerna mellan PC och mobilspel fortsätter att suddas ut är det tydligt att Riot positionerar Valorant för att vara en föregångare i detta föränderliga landskap. Både spelare och fans väntar på fler officiella nyheter, men framtiden ser lovande ut för Valorant-entusiaster över hela världen.

Editorial Office
igitems