Login / Join
Pokemon GO

Ruby Franke: Familje-YouTuber gripen för övergrepp mot barn

YouTube-samhället är i chock efter gripandet av Ruby Franke, ansiktet bakom den populära familjekanalen "8 Passengers." Franke arresterades på anklagelser om grov barnmisshandel, vilket ledde till sjukhusvistelse för två av hennes barn. Den här artikeln fördjupar sig i detaljerna kring Frankes arrestering och reaktionerna från samhället.

Arresteringen och anklagelserna

Ruby Franke arresterades den 30 augusti 2023 tillsammans med Jodi Hildebrandt, grundaren av föräldrarådgivningstjänsten ConneXions. Båda anklagades för två fall av grov misshandel av barn. Frankes 12-årige son hade rymt från Hildebrandts hem och sökt hjälp hos en granne. Han var utmärglad och undernärd och hade silvertejp på anklarna och handlederna. Polisen hittade också Frankes 10-åriga dotter i ett liknande tillstånd. Båda barnen fördes till sjukhus för vård.

Oro i samhället

Grannarna hade länge varit oroliga för Frankes barns välbefinnande. De rapporterade att Franke ofta lämnade sina barn ensamma i flera veckor och undanhöll mat som en form av bestraffning. Trots flera samtal till Child Protective Services vidtogs inga större åtgärder förrän de senaste händelserna inträffade.

Familjens reaktion

Frankes äldsta dotter, Shari, som hade varit främmande för sin familj, tog till Instagram för att uttrycka sin lättnad över att hennes mamma arresterades. Hon uppgav att de hade försökt varna myndigheterna i flera år och var glad att rättvisa äntligen skipades.

Ironin i en personlighet på nätet

Ruby Franke hade blivit känd för sin familjeorienterade YouTube-kanal, där hon ofta gav råd om föräldraskap. Kanalen hade över 2 miljoner prenumeranter innan den avaktiverades. Gripandet har fått många att ifrågasätta äktheten hos personer på nätet, särskilt när det handlar om barns välbefinnande.

Rättsliga konsekvenser

Både Franke och Hildebrandt sitter för närvarande häktade och borgen har nekats på grund av de allvarliga skadorna på barnen. Varje fall av barnmisshandel ger ett fängelsestraff på upp till 10 år och böter på upp till 10 000 USD.

Slutsats

Gripandet av Ruby Franke har inte bara chockat hennes följare utan också väckt frågor om tillsynen av familjevloggare på sociala medieplattformar. När de rättsliga förfarandena utvecklas är den främsta oron fortfarande de inblandade barnens välbefinnande.

Editorial Office
igitems