Login / Join
Elder Scrolls Online

Den långa väntan på Elder Scrolls 6: Vad vi vet hittills

Elder Scroll s-serien har varit en hörnsten i RPG-världen, och den senaste delen, Skyrim, är ett kulturellt fenomen. Fansen har dock ivrigt väntat på nästa kapitel, Elder Scrolls 6, och nyheterna hittills har varit en blandning av spänning och besvikelse. Låt oss fördjupa oss i vad vi vet om spelets förväntade lansering.

En avlägsen horisont: Utgivningsdatum

Enligt Todd Howard, spelets regissör, kommer Elder Scrolls 6 troligen inte att släppas förrän minst 2028. Detta bekräftades i en intervju med GQ, där Howard nämnde att spelet fortfarande är i ett tidigt skede av utvecklingen. Spelet utannonserades ursprungligen 2018, men det har kommit väldigt få uppdateringar sedan dess. Den långa väntan har fått fansen att ifrågasätta beslutet att lansera spelet så tidigt.

Tillgänglighet på plattform: Ett exklusivt Xbox-spel?

Med Microsofts förvärv av Bethesdas moderbolag, ZeniMax Media, är det nästan säkert att spelet kommer att släppas på PC och Xbox Series X|S. En PS5-lansering är dock mindre säker. Spelet kommer också att finnas tillgängligt på Xbox Game Pass från dag ett, så att prenumeranter kan hämta det utan extra kostnad.

Att sätta scenen: Var kommer det att äga rum?

Spelet förväntas utspela sig på kontinenten Tamriel, precis som alla andra spel i serien. Det har förekommit rykten om att spelet ska utspelas i Valenwood, bosmernas hem, men inget har bekräftats. Andra potentiella platser inkluderar Hammerfell och High Rock.

Den långa vägen framåt: Fokus för utvecklingen

Bethesda vill göra Elder Scrolls 6 till den "ultimata simulatorn av en fantasivärld." Men för närvarande fokuserar företaget på Starfield, en annan stor IP som släpps senare i år. Detta innebär att betydande uppdateringar av Elder Scrolls 6 sannolikt inte kommer att komma när som helst snart.

Fallout 5: Vad kommer efter det?

Intressant nog bekräftade Todd Howard att Fallout 5 kommer att vara Bethesdas nästa projekt efter Elder Scrolls 6. Detta innebär att företaget har en full lista med projekt under överskådlig framtid.

Ytterligare läsning: Andra anmärkningsvärda utgåvor

Medan fansen väntar på Elder Scrolls 6 finns det andra anmärkningsvärda lanseringar att se fram emot. Starfield kommer att släppas senare i år, och Fable 4 är också på gång, även om det inte har något releasedatum ännu. Dessa lanseringar kan fungera som en distraktion när fansen uthärdar den långa väntan på Elder Scrolls 6.

Slutsats

Väntan på Elder Scrolls 6 visar sig vara ett test av tålamod för fans. Med ett avlägset lanseringsdatum och begränsade uppdateringar fortsätter förväntningarna att byggas upp. Men löftet om en "ultimat fantasy-världssimulator" ger hopp om att väntan kommer att vara värt det.

Editorial Office
igitems