Services
Registrera dig
Logga in

Är Rookie en av de bästa LoL-spelarna någonsin?

Alla har sina favoritkaraktärer i LoL, och de har troligen också spelare som de vill se vinna matcherna. Song "Rookie" Eui-jin föddes i mars 1997 och är sydkoreansk mittfältare för Victory Five.

Alla har sina favoritkaraktärer i LoL, och de har troligen också spelare som de vill se vinna matcherna. Song "Rookie" Eui-jin föddes i mars 1997 och är sydkoreansk mittfältare för Victory Five.

Ibland stiliseras hans namn som RoOkiE, RooKiE eller RooKie, men de är alla samma man.

Han upptäckte det här spelet för första gången 2011 när han var 14 år gammal och blev ganska tidigt en uppåtgående talang på tävlingsscenen.

År 2013 skrev Rookie på för KT Rolster Arrows, systerlaget till KT Rolster. Laget gjorde bra ifrån sig under de två första splittarna och slutade5:e och8:e i Champions Spring och slutade först i Champions Summer 2014. Rookie imponerade på alla med sitt spel på champions (Syndra och Orianna), som är hans två signaturval nu.

Även om laget inte kunde kvalificera sig för världsmästare på grund av sin ålder, fortsatte Rookie att bli bytt till Invictus Gamings för 2014. Han spelade med detta lag i över sex år, men 2015/2016 var ett lugnt år för mittfältaren och organisationen.

År 2017 skrev Invictus dock på andra uppåtgående stjärnor, som JackeyLove och TheShy, vilket vände upp och ner på saker och ting omedelbart för laget. Det slutade med en tredjeplats i LPL Summer 2017 och de kvalificerade sig nästan till Worlds. Med bra coachning signalerade dock prestationerna förändring.

Invictus-laget blev fyra i LPL Spring 2018 och förlorade knappt mot Royal Never Give Up. De flesta LoL-fans ansåg att detta var årets överlag bästa match. De kvalificerade sig dock till Worlds 2018 och bevisade sin dominans.

2019 och framåt

Rookie fortsatte med Invictus Gaming under 2019, inledde säsongen starkt och placerade sig på andra plats i LPL Spring Season. Hans lags 3-0-seger mot JD Gaming ledde till att de kvalificerade sig för Mid-Season Invitational, där de vann alla matcher utom en.

Vem är Faker Junior?

Många hänvisar till Rookie som Faker Junior eftersom han debuterade ungefär samtidigt och hade en fantastisk karriär. Även om vissa kallar Faker för den bästa är Rookie definitivt en nära tvåa på grund av hans skicklighet och passion för spelet.

Rookie är faktiskt den enda andra spelaren som nått 2 500 kills (den andra var Faker). Båda dessa rekord är nya (inom 2021 års tid).

Var han befinner sig nu

Rookie slutade med att lämna Invictus Gaming när säsongen avslutades 2021. Även om han försökte bära det sviktande laget visste han att det var en förlorad kamp. Eftersom han är en av de bästa League of Legends-spelarna genom tiderna kommer han garanterat att landa på fötterna 2022.

Mittbacken spelar nu för Victory Five efter att ha tillbringat sex år i det rivaliserande laget. Han hoppas kunna ta ett kliv med det nya laget och ta sig fram under Spring Split.

Slutsats

Är Rookie en av de bästa LoL-spelarna någonsin? Svaret är ett rungande ja. Även om vissa kanske tycker att Faker har tagit förstaplatsen, är fansen lojala mot Rookie, även efter att han lämnade Invictus Gaming och bytte till Victory Five. Han är inte färdig, och du kommer garanterat att få se fler fantastiska saker från denna unga mittfältare under 2022.